Hirdetés
Hirdetés

Álzöldséggel cukkol egy amerikai gyártó: Válasz a vegán műhúsokra

SZERZŐ: DiningGuide
2019. augusztus 21.
Szójátékkal súlyosbított álzöldséggel mutat fityiszt egy amerikai gyártó a vegán műhúsoknak. Hagyunk időt a bevezető mondat megemésztésére.
Hirdetés

Jó ideje prognosztizálták a műhúsok forgalomba kerülését, de nagyon úgy tűnik, hogy tőlünk nyugatabbra 2018, nálunk pedig 2019 az áttörés éve. Most már nem csak olvashatunk róla, hanem kóstolhatjuk is, megjelent már a nagyobb fesztiválokon, itthon pedig ebben is a Bartók Béla úti Vegan Love mutatja az utat. Az étterem a "sold out-os" Beyond Meat bemutatkozó vacsora után idén júliustól felvette az állandó étlapjára is a kaliforniai cég termékét. A két legjelentősebb gyártó a már említett Beyond Meat és az Impossible Foods, akiknek sikerült nem csak az elkötelezett vegánok szívébe belopniuk magukat, hanem húsevők tömegeinek van jó véleményük a "húsmentes húsról".

Ebben a közhangulatban gondolta úgy a több mint 3300 egységet üzemeltető Arby's gyorsétterem, hogy megfordítja az új trendet, és nem hamburgerhús-pogácsát imitáló növényi alapú ételt állít elő, hanem zöldséget imitáló húst. Tény, hogy sokakban hagy maga után néhány kérdőjelet a húspótlók léte, és egyértelmű, hogy egy élelmiszeripari geggel állunk szemben, De hogy mi szükség erre egy olyan országban, ahol meglehetősen riasztó számokat mutat a nagymértékű húselőállítás- és -fogyasztás miatti környezetterhelés – nem lehet tudni.

Hirdetés

A jól megtermett sárgarépát formázó pulykahús szuvidálva van, kívülről pedig sárgarépapor borítja, valamint egy, a "répa" végébe tűzött petrezselyemlevél is a zöldséglátszatot erősíti. A Marrot-nak nevezett ételkreáció a meat és a carrot (hús és sárgarépa) szavakból áll össze, a cég pedig Megetables-nek nevezi az újdonsült kategóriát, a meat és vegetables (hús és zöldségek) szavak összeolvasztásával. A vegánok nyilván nem fogják jól venni eme húsipari poént, a hithű húsevők pedig nem biztos, hogy óriásrépának kinéző pulykára vágynak, de persze, ki tudja. Egyelőre nem terjedt el még Amerikában sem a Marrot.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram