Hirdetés
Hirdetés

Carme Ruscalleda, a 7 csillagos női séf búcsút int 3 csillagnak

2018. július 10.
Carme Ruscalleda létfontosságú döntésnek nevezte bejelentését, hozzátéve, hogy nem akarja a Sant Pauban 30 éve folyó munkát szenvedély és erő nélkül tovább csinálni. A 66 éves gasztronómiai ikon továbbra is két 2-Michelin-csillagos helyért fog felelni.
Hirdetés

Carme Ruscalledát nemétől függetlenül a legnagyobbakkal szokás együtt emlegetni. A szakmában alulreprezentált női séfek körében pedig kétségtelenül a világ egyik legnevesebbje, ismertsége és elismertsége a francia Sophie-Ann Picéhez mérhető.

Kép forrása: mandarinoriental.com


A katalán konyhaművész világcsúcstartó a jelenlegi 7 Michelin-csillagával. A Barcelona közelében, a tengerparti Sant Pol de Mar városkában található Sant Pau étterem három, a Tokióban nyitott Sant Pau kettő, a barcelonai Mandarin Oriental Hotel-beli Moments étterem pedig szintén két Michelin-csillagos.

A dísztelen porta valódi kincset rejt: a Sant Pau épülete - Jordiferrer / Wikipedia.org


Nyugdíjba menésről szó nincs, a másik két étteremért továbbra is ő felel. A Sant Paut pedig átalakítják bárrá, és ahogyan az egy igazi katalán famíliához illik, a vezetését a lánya veszi át. Az ugyanitt kialakított gyakorlókonyha lesz Ruscalleda "játszótere". Ahogyan ő fogalmazott, itt az ideje, hogy

átértelmezze egy kicsit a munka fogalmát.

A Sant Pau egyik fogása


Az idén nem kevesebb, mint 30 éve nyitva tartó Sant Pau az első csillagát 1991-ben érdemelte ki, 12 éve pedig töretlenül 3 Michelin-csilagos. Ruscalleda egy természetes döntésnek nevezte az 1988 óta üzemelő hely bezárását, a saját karrierjét pedig "újratervezi".
A Sant Pau 2018. október 27-ig tart nyitva.
Forrás.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram