Hirdetés
Hirdetés

A Petrus nem vész el, csak átalakul – ilyen a Jardin de Petrus lakásétterem

2024. március 1.
A budapesti gasztronómiai életben igazi üde színfoltnak számító, klasszikus francia vonalat képviselő Petrus a vendégek legnagyobb meglepetésére végleg bezárta kapuit tavaly ősszel, azonban idén februárban új koncepcióval, mégis a jól megszokott laza, közvetlen hangulattal tért vissza – ezúttal a budai oldalon. Feke Zoltán séf-tulajdonos és Kálmán Zoltán, a Jardinette tulajdonosa közösen indították útjára a Jardinette de Petrus lakáséttermet.
Hirdetés

Miben más a Jardin de Petrus, mint amire a Jardinette-ben vagy a Petrusban megszokhattak a vendégek?

Az volt a cél, hogy a Petrust tovább tudjam vinni és értéket teremteni Kálmán Zolival közösen, piciben. Ez egy nagyon izgalmas kirándulás, merőben más, mint amit eddig megszokhattak a vendégek, miközben továbbra is egy nagyon őszinte és közérthető vendéglátásra törekszünk. Nagyon szűk közönségnek próbálunk olyan élményt adni, ami nem csupán az elfogyasztott vacsoráról szól, hanem arról, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket.

A hangulat mégis hasonló, hiszen például az enteriőrbe nagyon sok mindent vittem át a Petrusból, legyen szó a székekről, a Párizsból hozott óriás tükörről vagy egyéb dekorációs elemekről.

Mivel egy lakásétteremről van szó, már csak a mérete miatt is sokkal bensőségesebb hangulatot tudtok teremteni.

Szeretnénk, hogy a vendégek jól érezzék magukat abban a három-négy órában, amit nálunk töltenek, mi pedig közben megmutathassuk nekik azt a különleges francia életérzést, ami nekem a nagy szerelmem, és amit mindig is képviseltem. A Petrusban is igyekeztem tartani a kapcsolatot a vendégekkel, azonban ez a mostani koncepció sokkal interaktívabb még annál is, mint amit ott megszokhattak. Nem csupán velünk, hanem egymással is közvetlen kapcsolatba kerülnek az emberek a nálunk töltött idő alatt: nagy öröm látni, amikor egy-egy vacsora közben a vendégek között beszélgetések indulnak el, az este végén kontaktot cserélnek.

Mire számíthat, aki ellátogat a Jardin de Petrusba?

Én itt sem szeretnék semmilyen sorba beállni, más lakáséttermeket vagy sémákat követni. Mindazt a tapasztalatot és tudást, amit az elmúlt években a munkám és az utazásaim során felhalmoztam, szeretném lazán és barátságosan megmutatni a vendégeinknek. Tizenöt embert tudunk leültetni és többnyire tematikus esteket szervezünk. Két hét múlva például egy olyan menüt fogunk bemutatni, ami a tengerről szól és azért, hogy még hitelesebb legyek, el is utazom Marseille-be, majd onnan kocsival elutazom Provance-ba majd Nizzába, így remélhetőleg megint lesz lehetőségem ellesni pár izgalmas dolgot, amit majd a vacsorákon megmutathatok.

Hogy néz ki nálatok a munkamegosztás?

Zoli nagyon jó társam ebben, mert szívesen részt vesz egy olyan dologban, ami a kísérletezésről szól, és nem jár azzal, hogy megbolondul tőle az ember. Zoli felel a borokért, én pedig jelenleg a konyhán egyedül dolgozom, ami persze kompromisszumokkal jár, például jelenleg a hagymát és a krumplit is én pucolom és természetesen a korábbiakhoz hasonlóan most is én járok a piacra. De ezek az apró áldozatok megérik azt, hogy kevésbé legyen stresszes az egész munkafolyamat.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram