Hirdetés
Hirdetés

A nap gasztrofotóján két szeretett kőszegi és egy isteni fánk

2021. október 21.
A nap gasztrofotóján Kőszeg két szeretett szülötte.
Hirdetés

Az ország ékszerdobozának is nevezett Kőszeget védte a töröktől Jurisics Miklós várkapitány és itt született Lóránt Gyula, az Aranycsapat legendás középhátvédje, de nem kell visszautaznunk az időben ahhoz, hogy értéket leljünk az osztrák határ menti városban.

Kőszegi ugyanis az ország egyik kedvenc pékje, Szabadfi Szabolcs és Arató András villamosmérnök is. Őt mondhatnánk – Palvin Barbi mellett – Magyarország jelenlegi leghíresebb arcának is, ő Hide the pain Herold, a stockfotó modellből lett „élő mém", aki letarolta az internetet.

Szabadfi Szabolcs és Arató András / Fotó: Szabi A Pék

Arató Andrásról a két évvel ezelőtti Index videója és TEDx előadása óta tudjuk, hogy egy imádnivaló, rendkívül rokonszenves figura. Ezt bizonyítja az is, hogy a kőszegi technikum diákjainak tartott pályaorientációs előadást, ahogyan Szabadfi Szabolcs is. Hogy Arató András villamosmérnöki vagy modell pályájáról mesélt-e, azt sajnos nem hallhattuk, de ahol Szabi, a pék felbukkan, ott hamar előkerül a liszt és a kovász – ahogyan most is.

Fotó: Szabi A Pék

Pisztáciakrémmel, lekvárral és mogyorókrémmel töltött kovászos fánkok készítésébe avatta be a fiatalokat, a pék szakmának és a vendéglátásnak pedig el is kél a népszerűsítés.

Fotó: Szabi A Pék

Hide the pain Haroldnak mindenesetre továbbra is nagyon jól áll az őszes kor, akárcsak Szabadfi Szabolcs fánkja.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram