Világszinten a legkevésbé sem könnyű a legjobbak közé kerülni, és olyan ligában versenyezni fényűző helyekkel, ahol Dubaj, Moszkva, New York, Los Angeles, Szingapúr, Sanghaj és Tokió is épp úgy érvényes induló, mint Budapest.
Ennek ellenére a Lánchíd pesti hídfőjénél álló Gresham-palota étterme és bárja, a Kollázs rendszeresen bekerül a világ legszebbjei közé – teljes joggal.
Az amerikai CNN Travel írója, a Behind the Bar: 50 Cocktail Recipes from the World's Most Iconic Hotels című kötet szerzője, Alia Akkam kétlaki életet él, bázisa New York és Budapest. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy a szerkesztőség fókuszában vannak a magyar főváros szépségei és finomságai is. Ugyancsak a CNN Travel foglalkozott 2018 decemberében egy országimázsvideóval felérően vonzó néhány perc keretében a Gerbeaud Kávézóval és Cukrászdával, azon belül cukrászati büszkeségünkkel, a dobostortával is. Itt megnézhető.
És ha már büszkeségek: a Gresham-palota Budapest gazdag szecessziós múltjának képviselője, a tökéletesen restaurált épület belül a főváros egyik legimpozánsabb terét nyújtja. A Four Seasons luxusszálloda-lánc kötelékében működő Kollázs Brasserie & Bar execitive séfje Győrffy Árpád, vezető bártendere Farmasi Attila, sommelier-je Becker Gábor. Idén nagyon sokat tett azért a szálloda éttermének és bárjainak csapata, hogy több magyar vendég számára tegyék vonzóvá az ötcsillagos hotel vendéglátását, a tematikus napok, az ebédmenü vagy a vasárnapi zenés villásreggeli is őket szólítja meg.
Az október közepén megjelent kötetben minden szállodai bárból ajánl a szerző egy signature koktélt is, a Kollázsból a Füstös erdő fantázianevűre esett a választása. A Smoky Forest fő összetevői a mezcal, vérnarancs és fenyőmag, a füstösséget pedig a mezcal hozza, ez az agavé alapú mexikói alkoholos ital, amelyet fatüzelésű üstökben, kétszeres lepárlással készítenek. A Kollázsban igen látványosan, aromafüstfelhővel borítva szervírozzák, és azzal a kérdéssel ajánlja a koktéllap, hogy ez lesz az új kedvenc Margaritád? Íme.
A CNN Travel szép kiállítású kötetét beszerezve ábrándozhatunk jövőbeli utazásainkról – a Kollázs Brasserie & Bar azonban itt van, az országhatárainkon belül.
Kapcsolódó írásunk:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.