Hirdetés
Hirdetés

A Louis Vuitton megnyitja első éttermét

SZERZŐ: DiningGuide
2020. február 13.
Most a Louis Vuitton is alátámasztja a sokat hallott tényt, miszerint a régi nagy európai divatházaknak mennyire komoly felvevőpiaca a Távol-Kelet. Bár az 1854-ben alapított cég székhelye Párizsban található, a Louis Vuitton első vendéglátóegysége Japánban, azon belül is a 2 millió 700 ezer fős lakosságú Oszakában jelentkezik.
Hirdetés

Február 15-én Oszakában, a Louis Vuitton Maison üzletház 4. (!) emeletén nyitja meg az első éttermét a világon a legendás divatmárka. A márka zászlóhajójának számító épületben vár majd a Le Café V és a Sugalabo V, egy kávézó és egy étterem is, amelyekhez tágas terasz és koktélbár is csatlakozik. A Sugalabo V étterembe a speak-easy bárokhoz hasonlóan egy csapóajtón keresztül lehet majd bejutni a kávézóból.

Fotó: Courtesy of Louis Vuitton

Az oszakai Louis Vuitton üzletház ikonikus épületét Jun Aoki és Peter Marino építészek tervezték, a mintát pedig a hagyományos japán vitorlás hajók megjelenése, a higaki kaisen adta, Tokujin Yoshioka építész és arculattervező pedig a kávézó és étterem saját tervezésű étkészleteire alkalmazta az épület dizájnját. Az étterem séfje Yosuke Suga, aki a francia séfikon Joël Robuchonnál tanulta ki a szakmát.

Fotó: Courtesy of Louis Vuitton

Nem is olyan meglepő, hogy a Louis Vuittonhoz gasztrovonatkozás csatlakozik, ugyanis a cégcsoport része a Moët Hennessy is az LVMH címke alatt. Olyan világmárkákat találunk még köztük, mint a Dom Pérignon, a Krug champagne, az Ardbeg és a Glenmorangie Single Malt scotch, az új-zélandi Cloudy Bay borászat és még sok mást. Az egyébként több tucatnyi további brandet működtető LVMH egyik alcímkéje, az Objets Nomades felel az oszakai Louis Vuitton kávézó és étterem bútoraiért, faldekorációiért és a világításáért is.

Fotó: Courtesy of Louis Vuitton

Ez egy létező trend a luxusdivatmárkák világában. A kortárs séfek egyik leghíresebbje, Massimo Bottura a Guccival állt össze, az eredmény Gucci Osteria néven látogatható és kóstolható Firenzében. A legendás Tiffany's ékszerüzlet is nyitott 2017-ben a vendéglátás irányában. Először a Fifth Avenue-n New Yorkban, majd idén februárban újabb Blue Box Cafét immár az öreg kontinensen, a londoni Harrods áruházban.

Fotó: Courtesy of Louis Vuitton

Forrásaink voltak: 1, 2.

Olvassa el korábbi írásunkat is!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram