A gigantikus Jenga Dubajban, ahol az egy m²-re jutó világsztár séfek száma is csúcsokat dönt

SZERZŐ: DiningGuide
2021. szeptember 9.
a Lounge rovat
támogatója a
A dubai Royal Atlantis lesz az egyetlen olyan helyszín a világon, ahol egyszerre három olyan séf éttermet üzemeltet majd, amelyek szerepelnek a World’s 50 Best Restaurants top 50 étterme étterme között.
Hirdetés

A világjárvány alatt új étkezési szokások léptek életbe, eddig nem látott megoldásokkal rukkoltak elő az éttermek, így akár a legjobb séfek fogásait is akár a személyzet, akár magunk tálalhattuk az otthonunkban. A luxuslakóhelyek új világa együtt jár a legkiválóbb séfek neves éttermeivel is, új értelmet adva a minőségi “otthoni étkezés" fogalmának. A dubai Royal Atlantis Resort & Residences hamarosan megnyit, az egyik toronyban található luxusapartmanokat világszerte értékesítik, a másik toronyban nyíló “ultra luxury” kategóriás szálloda pedig már fogadja a foglalásokat.

A Palm Jumeirah, avagy a Pálma-sziget, Dubaj

A híres Atlantis, The Palm testvérépítménye a Royal Atlantis Resort & Residences, mely a már meglévő hotel kiegészítőjeként és befejező épületeként épült meg, hamarosan megnyílik. A két épület egymás szomszédságában helyezkedik el, együttesen 63 hektárnyi területet elfoglalva: 45 étteremmel és bárral, 92 úszómedencével, valamint 2 gyógy- és fitneszközponttal felszerelve. A szállodakomplexum kiegészül állandó lakhatást kínáló luxusotthonokkal is.

Az előd: Atlantis Palm Dubai

Az Atlantis Palm Dubai éjszakai fényekben

Gigantikus Jenga

Az új épületegyüttes szinte drámai hatással tornyosul az óceán, valamint Dubai leghosszabb magántulajdonú strandja felé. A 43 emeletes üvegfalú üdülőotthonról először talán a Jenga építőkockái, vagy legalábbis egy azokból kreált építmény juthat eszünkbe, de itt nem kell félnünk, hogy valaki kihúzza az egyik tartópillért.

Fotó: www.atlantistheroyalresidences.com/

Az épületnek két tornya van – egy nyugatra fekvő szállodatorony, és keleten egy lakótorony. A komplexum lenyűgöző dizájnjához tartoznak a meghökkentő víz és tűz látványelemek, de fénypontjai közé tartozik a lobby bárban elhelyezett medúzatartálya is, mely 2000 medúzájával az egyik legnagyobb a világon. 96 méter magasan pedig egy szinte végtelennek tűnő panoráma medencével nyűgözi le a vendégeit.

Fotó: www.atlantistheroyalresidences.com/

A szobák és lakosztályok szinte egyedi kivitelezéssel készültek, 82 különböző alaprajz fedezhető fel a 795 szálláshelyen. A rezidenciákat a párizsi székhelyű Sybille de Margerie belsőépítész cég tervezte a stílusos innovációt tartva szem előtt. A keleti szárnyában található 231 lakóház két, három, négy és öt hálószobával (köztük Skycourts, Penthouses és Garden Suites) ideálisak hosszabb tartózkodásra és akár nagyobb létszámú társaságok fogadására is.

Fotó: www.atlantistheroyalresidences.com

Fotó: www.atlantistheroyalresidences.com

Fotó: www.atlantistheroyalresidences.com

Fotó: www.atlantistheroyalresidences.com

Szédületes séfnévsor jegyzi a komplexum éttermeit

Amivel igazán kiemelkedik majd a többi szállodakomplexum luxusszolgálatatásai közül, a csúcsra járatott éttermi koncepció lesz. A Royal Atlantis Residences 17 éttermével a csili-vili Dubainak is az egyik legexkluzívabb színhelye lesz.

Az új épület éttermeit jegyző kulináris ikonok közé tartozik a három Michelin-csillagos The Fat Duckot vezető brit szakács, Heston Blumenthal, Estiatorio Milos görög sztárséf, a perui konyha nemzetközi nagykövetének számító Gastón Acurio és az amerikai szupersztár, többszörös Michelin-csillagos séf, José Andrés. A Royal Atlantis vendégei azonban emellett választhatnak majd Gordon Ramsay, Ariana Bundy, a Nobu-étteremláncot vivő Nobu Matsuhisa, Giorgio Locatelli és Gregoire Berger éttermei közül is. Ezzel a névsorral Dubai első számú gasztronómiai célpontjává emelkedhet az új komplexum.

https://www.instagram.com/p/B0819nTnjzU/

A Royal Atlantis lesz az egyetlen olyan helyszín a világon, ahol egyszerre három olyan séf éttermet üzemeltet majd, amelyek szerepelnek a World’s 50 Best Restaurants top 50 étterme étterme között.

A 231 rezidencia tulajdonosai akár szobaszervizt is rendelhetnek majd a világklasszis nevek által üzemeltetett éttermekből,

valamint különböző kedvezményekben részesülnek a helyszíneken.

A potenciális vásárlókat a nyáron meghívták Blumenthal londoni éttermébe, a Dinner by Heston Blumenthalra egy próbaétkezésre. A világhírű séf dubai menüje a londoni vacsora tématikáján alapul majd, rengeteg friss tenger gyümölcseivel.

Olyan korszakot élünk, amikor a legtehetősebbek szívesen élnek olyan körülmények között, melyek szinte megegyeznek egy luxusszálloda szolgáltatásaival. Az így kialakult versenyhelyzetben pedig a gasztronómia is főszerepben van.

Források: 1, 2, 3

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram