Hirdetés
Hirdetés

A Brasserie des Pres a párizsi Latin-negyed nyüzsgő történelméből merít

2024. március 19.
A B2 Designers belső építészeti stúdió bojtos székekkel, diszkó gömbökkel és élénk dekorációval élénkíti a Brasserie des Pres tereit. A párizsi Latin-negyed a 19. és 20. század kreatív központja volt: kávézóit és éttermeit művészek és írók látogatták, köztük Ernest Hemingway és Jean-Paul Sartre is. A londoni B3 Designers az időszakra jellemző nyüzsgő hangulatot kívánta átadni a negyed legújabb éttermében, klasszikus és mégis markáns elemekkel.
Hirdetés

“A Brasserie de Pres padló mintázata különösen egyedi, a már adott építészeti réteget használtuk fel a teljes étkezési élmény megteremtésére.” – mondta a stúdió. “A célunk a közösségteremtés volt, és az, hogy örömteli és barátságos hátteret biztosítsunk a felszolgált ételeknek.”

Az étterem fenyőzöld külsejét narancssárga csíkos kitekerhető napernyők díszítik, a kis asztalokkal és székekkel berendezett terasz klasszikusan párizsias. Amikor belépünk az étterem belső terébe, piros panelekkel kiépített falak és különleges formájú üvegekkel töltött tükrös polcok fogadnak minket. A dekoratív csempék citrusféléket, lime-ot, citromot, narancsokat ábrázolnak, melyek színben harmonizálnak az üvegekkel.

A citrusféléket ábrázoló csempék harmonizálnak a polcokon található, különleges formájú színes üvegekkel

Az asztalokat elegáns fehér vászon terítők és kicsi sárgarézből készült ernyős lámpák díszítik, megidézve a Latin-negyed tradicionális éttermeinek berendezését és hangulatát.
A vendégek a magas márvány pultnál is helyet foglalhatnak, ahonnan egyenes belátást nyerhetnek a a Brasserie des Pres nyüzsgő konyhájára, vagy elfogyaszthatnak egy italt a bárnál is, bársonyos, narancssárga székeken ülve.

A vendégek a magas márvány pultnál is helyet foglalhatnak

Az első emeletre érve egy újabb étkező térbe lépünk: a falakat különleges polcok tarkítják, melyeken antik könyvek, kandeláberek és egyéb díszek sorakoznak.
A legfelső emelet lounge-stílusa pihentető és elegáns, sötétebb fa polcok, bársonyos, bohém mintás fotelek és bakelit lemezek invitálják kikapcsolódásra a látogatókat.

A Brasserie des Pres rendelkezik egy titkos bár résszel is

A Brasserie des Pres rendelkezik egy titkos bár résszel is. Függöny választ el minket a tükrös teremtől, ahol diszkógömbök és körkörös neonfények adják a tér vagányságát és egyediségét. Vörös, bársonyos fotel kanyarog a fal mellett, amit kis márványasztalok kísérnek, a falakat pedig némileg a Moulin Rouge hangulatát idéző poszterek díszítik. 

A Brasserie des Pres minden elemében gazdagítja Párizs kulturális és gasztronómiai szcénáját

A mellékhelyiség desing-jának is különös figyelmet szenteltek, a gyöngyökből készült csillár, a szürrealista, aranykeretes festmények meg nem énekelt párizsi antihősök szemeit ábrázolják.
A Brasserie des Pres minden elemében gazdagítja Párizs kulturális és gasztronómiai szcénáját, életben tartva régi tradíciókat és irányt mutatva újfajta elképzeléseknek. 

Fotó: Vincent Remy ⎸Joann Pai

Forrás: dezeen.com

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram