Hirdetés
Hirdetés

A Balaton-felvidék egyik legszerethetőbb étterme is végleg bezár

2022. január 3.
Az elmúlt hetek bezáráshullámának újabb sajnálatos bejelentése.
Hirdetés

Szőlős egy kis mesehely a Balaton-felvidéken, a község kevesebb, mint 700 főt számlál. A Papok Borozóját több alkalommal is ajánlottuk olvasóink figyelmébe az elmúlt években: egyike volt az északi part emberarcú balatoni vendéglátásának. Azon helyeknek, melyet a látogatás után akár évekkel később sem téveszt össze az ember az egymás mintájára kialakított csárdák vagy bisztrók kínálatában.

Fotó: Papok Borozója

Legutóbbi látogatásaink alkalmával is csupa élet volt a balatonszőlősi étterem, sok vendéggel a tető alatt, a teraszon és a kertben is – ahogyan arra ki is volt találva a Papok Borozója.

Bátran, a valódi balatoni turizmus (és életvitel) melletti elköteleződés jegyében egész évben várták a vendégeket, és november-december folyamán is pozitív hangvételű kiírásokkal invitáltak Balatonszőlősre, január első napjára pedig közös koccintást szerveztek. A bejelentés tehát hideg zuhany az ünnepek után: a Papok Borozója bezár.

Fotó: Papok Borozója

„Olykor az élet egészen váratlan kihívások elé állít bennünket. A mi feladatunk, hogy erőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten megküzdjünk ezekkel.
Sok múlik azon, hogy hiszünk-e abban, hogy valójában minden okkal történik velünk" – írják búcsúüzenetükben.

„Biztosan mindenkit érdekelnek a részletek, hogy miért kell véget érnie egy több generációs álomnak, de erről sajnos most nem szeretnénk beszélni. Mégis, amit tudnotok kell, hogy erre a történetre most nem pontot teszünk, hanem pontosvesszőt!"

Fotó: Papok Borozója

A tulajdonos Papp-család tehát közel három év működés után becsukja a balaton-felvidéki kis birtok kapuit (2019. március 15-én nyitottak meg), de üzenetükben egyértelműen utalnak arra, hogy nem adták fel ambícióikat a vendéglátásban. Visszavárjuk őket.

Búcsúüzenetük itt olvasható:

https://www.facebook.com/papokborozoja/posts/595083641473543

 

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram