A szegedi Tiszavirágot 2019-ben az Év Innovatív Konyhája díjjal jutalmaztuk, a rákövetkező évben pedig az étterem 80 ponttal az országos 66. helyen végzett. Kurucz Attila séf 2020-ban távozott a Tiszavirágból, ezután a korábbi csapatból Witzl Laura lépett feljebb a séfposztra. A legújabb hírek szerint Tóth Pált szerződtették konyhafőnöknek a megújuló Tiszavirág étteremben.
A ceglédi származású ifjú séf több alkalommal indult a Bocuse d'Or szakácsversenyen, ezidáig pedig a köveskáli Kővirág étterem konyhájának élén találtuk. Négy év után távozott a balaton-felvidéki étteremből, 2021 év elején pedig Alkímia a konyhában címmel szakácskönyv jelent meg, amelyet szerzőként Tóth Pál jegyez. A Káli-medencét elhagyva a Dél-Alföld neves éttermében találkozhatunk vele újra séfként. Lássuk!
Így írtunk a Tiszavirág étteremről a 2020 februárjában megjelent Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban:
⠀
A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz tavaly [2019-ben] a dél-alföldi régió legjobb éttermének választotta a Szeged város gyöngyszemének számító Tiszavirágot. Az ugyanezen a néven futó butikhotelben találjuk az éttermet és a kávézót is, a belső építészet és a gasztronómia itt kéz a kézben jár. Az étterem konyháját 2019 őszén elhagyta az innovatív gondolkodású, de hagyománytisztelő kreatív Kurucz Attila séf. Az új séf, a fiatal Witzl Laura az étterem konyhájának második sorából lépett előre, folytatva az étterem eddigi, a helyi értékeket fel vállaló koncepcióját. A magyar húsok széles spektrumát kí nálja az étterem: a többek között ponty halászlével, malacla pockával, rántott borjúkarajjal, báránygerinccel operáló étlap kínálatában feltűnik a lazac és Szent Jakabkagyló is. A tálalás stílusát továbbra is esztétikum jellemzi, topéttermi igényes séggel készül a comfort foodnak számító 100% marhaburger szalmakrumplival is. Szeged legizgalmasabb ebédmenü ajánlatát itt találjuk, nyáron érdemes a hangulatos szabadtéri asztaloknál helyet foglalni.
Két tavaszias tányér Tóth Páltól:
https://www.instagram.com/p/CM4So1PBnQP/
https://www.instagram.com/p/CNNaVqRB_JX/