1. Menjünk ma és holnap! Foglaljunk, és menjünk. Szerdától valószínűleg már nem tehetjük ezt meg.
2. Akár a helyszínen, akár online/telefonon érdeklődjünk, hogy van-e a lehetőség a továbbiakban kiszállításra.
3. A ma bejelentettek alapján egyelőre nem világos, hogy elvitelre rendelkezésre állhatnak-e az éttermek. Ha sokalljuk a futárköltséget, vagy olyan helyen lakunk, ahová nem szállít ki a kedvencünk, hasznos opció lehet a "pick-up", azaz az elvitel.
4. A kevesebb néha több. Nem minőségi házhoz szállítási lehetőségből sokszor annyi áll rendelkezésre, mint a jobb éttermekből. A vásárlásunkkal szavazunk: főzünk-vásárlunk több alkalommal, és amikor rendelünk, a "valódi" ételre szavazunk? Vagy inkább gyakrabban rendelünk házhoz silány ételt?
5. Nem a magánember feladata mentőövet dobni egy szektornak, de ha szeretett éttermünk kínál ajándékutalvány-lehetőséget, sokat jelenthet számukra, ha élünk vele.
6. Igaz ez az ünnepi csomagokra is, legyen az Márton-nap, karácsony vagy szilveszter. Ha sok már az újra beköszöntő otthon maradásból és otthon evésből, akár a hagyományosan házilag sütött-főzött ételeket is beválthatjuk kedvenc éttermünk vagy cukrászdánk finomságaira. Biztosan nem fognak megsértődni, ha őket bízzuk meg a készítéssel, nekünk pedig könnyebbség egy olyan időszakban, amikor ismét leginkább magunkra vagyunk utalva az ízek világában.
7. Luxusnak tűnhet koktélt, süteményt és hasonló finomságokat – nem éhségcsillapító ételt – rendelni otthonra, de ha ezzel tudunk és szeretnénk támogatni hazai vállalkozásokat, tegyünk így.
Könnyebb 2021-et kívánunk mindenkinek!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.