Évekig vegán street foodot árultak London belvárosában, így tapasztalat bőven akad: ismerik a vevők igényeit, tudják, hogy egy növényi étrenden élő embernek mely felvágottak, feldolgozott húsételek ízvilága hiányzik a legjobban. A Rudy's Dirty Vegan Diner tudatosan építette fel magát úgy, hogy a superfoodokra alapozó, már kinézetre is letisztult és légies ételek helyett kifejezetten nagy adagos, amerikai stílusú diner ételeket, burgereket, gazdag szendvicseket és színes shakeket kínálnak.
Vallják, annak ellenére, hogy valaki vegán, egyáltalán nem kell zellerszáron és répakorongokon élnie.
A Camden Market egyik kedvenc helyének képeiről csak gondos tanulmányozás után, vagy egyáltalán nem lehet megmondani, hogy a felhasznált húskészítmények mind növényi alapúak. Mac'n'cheese, Reuben szendvics, hotdog, csirke parmigiana... mind kedvelt fogások a Rudy's-nál. A burgereket bőségesen nyakon öntik a kesusajttal, amelynek intenzív színét a kurkuma adja.
A tavaszi karantén időszak alatt ők is kiszállítottak: a vásárlók kedvenc Rudy's szendvicseinek alapanyagait vitték házhoz. Szuper rozskenyeret és saját fejlesztésű pastrami húspótlójukat például. Ezek a DIY dobozok nagyon tetszettek a törzsvásárlóknak és a visszajelzések alapján is egyértelművé vált, hogy Londonban nagy az igény a nem feltétlenül ipari húspótlókra.
Stílszerűen november 1-jén, a vegán világnap alkalmával nyitották meg először a Rudy's hentesüzletet. Ingyen vegán bacon kóstolót adtak, de ez csak egy kis kedvesség, a londoni vegánok képesek voltak fegyelmezetten órákat várni, hogy magukhoz vehessék a vákuumcsomagolt burgerpogácsákat, véreshurka (black pudding) imitációt, a füstös szejtán (bacon) szeleteket, vagy a chili-non-carne mixtúrát. A hentesüzletből rendelni is lehet, ráadásul országszerte teljesítik a kiszállítást.
https://www.facebook.com/watch/?v=636779416990087
A Rudy's vegán hentesüzlet kínálatát figyelve természetesen előkerülhet az általános kérdés, hogy miért akarnak a vegetáriánusok/vegánok húsra megtévesztésig hasonlító termékeket enni, ha egyszer már meggyőződésből lemondtak az állati fehérjéről? Nem képmutatás véreshurkának álcázott növényi terméket enni, ha elméletben forog a gyomruk a hústól? Állástfoglalni nem akarunk, hiszen mindenkinek a saját döntése, hogy mit fogyaszt, de a hús ízét egyébként kedvelő, az elvet és az állatok kizsákmányolását elutasító vegán miért ne pakolhatna a szendvicsébe ál-bacon szalagokat? Ez egy alternatíva és több felmérés is mutatja, hogy a piacon egyre kelendőbbek a húspótlók.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.