Kovács Renátó, az étterem sous-chefje, Huszár Krisztián régi harcostársa a saját Facebook-oldalán tette közzé az információt, némi keserű zöngével kísérve a kiírást.
A Fáma 2017 tavaszán nyílt Budán, Huszár Krisztiánnal az élen. A baszk, az ázsiai és a magyar konyha jegyeit is felmutató étterem karakteresen magán viselte a konyhafőnök karakterét: a bátor, innovatív és progresszív jelzők mind megállták a helyüket a gourmet étterem komplexen kidolgozott fogásai kapcsán. A séf híres alapanyag-fetisizmusa pedig kiteljesedni látszott a jó ízléssel berendezett és remekül felszerelt, látványkonyhás budai étteremben.
A következő Dining Guide Év Étterme Gálán ennek megfelelően Az Év Legígéretesebb Konyhája-díjjal jutalmaztuk a Fámát. Ugyancsak a 2018-as Dining Guide Top100 Étteremkalauzban pedig előkelő helyen végzett az I. kerületi étterem: a tesztelések eredményeképpen az országos 7. helyen zárt a Stand25 után és a Mák Bisztró előtt, 91 ponttal.
**A Fáma Étterem a hírünk megjelenése óta ezt a Facebook-posztot tette közzé.