A projekthez egy 1937-es fotó adta az ötletet, ahol a legendás mexikói festőnő, Frida Kahlo a Vogue magazin fotósának pózol egy gigantikus méretű agavé kaktusz mellett. Az összegyűjtött ételfotók nem csupán színvilágukban idézik meg a popkultúra állócsillagait, hanem igyekeznek megragadni valamit személyiségükből, kisugárzásukból is.
Mi juthat eszünkbe a cékláról? Íze erőteljes, esszenciális, karakteres, és ahol csak előkerül, ott nyomot hagy, hiszen mindent megfest. Mindezeket a jellemzőket akár Frida Kahlo festőművészről is állíthatnánk, nem igaz?
Vagy itt van Audrey Hepburn, aki a klasszikus fekete-fehér összeállítás helyett ezúttal pasztellrózsaszínbe öltözött, olyan finomságot és lágyságot közvetítve, akárcsak egy eperfagyi? Érdekes képi játék az is, ahogyan a szexikon James Dean előtt egy pohár tej látható az asztalon az eredeti képen, a gasztropárján viszont az erős ír fekete sör, a Guinness kerül elő, dekadens módon csokitortába álmodva.
A blog szerzője csak annyit fűz hozzá a képekhez, hogy a miértekről inkább ne faggassuk: engedjük el a fantáziánkat, és élvezzük a sorozatot! Forrás.