Szimbolikus, hogy a világ egyik vezető gasztronemzete, a Michelin Guide-ot is alapító franciák közül kerül ki az a két topséf, akik (egyenként) két Michelin-csillaggal büszkélkedhetnek, a világjárvány viszont módosít az elképzeléseiken. Kevésbé teátrálisan lépnek fel, mint a Michelin Guide rendszerét a közelmúltban támadó Marc Veryat vagy Sebastian Bras, ezt a helyzetet a pandémia szülte, hiszen előtte mindketten fine dining éttermek vezetésével tettek szert hírnévre.
A Findininglovers beszámolója szerint Gilles Tournadre étteremtulajdonos-séf a France Bleu Normandie rádióban jelentette be, hogy a karantén óriási változást hozott a felesége és az ő életfelfogásában. Ez nagyban érinteni fogja a Felső-Normandiában, Rouenben található kétcsillagos éttermének jövőjét is, ugyanis többé nem az emelkedettebb fine diningban, hanem köznapibb konyhai stílusban gondolkodik. A magasra taksált Gill helyett egy kicsi, de sikkes étteremben gondolkodik, a lényeg pedig, hogy azt a nyomást szeretné elengedni, amit a két Michelin-csillag megtartása jelent. "A szakmánkban sok séf akar visszatérni ehhez."
Hasonló következtetésre jutott Alexandre Bourdas is, a Honfleurben található SaQuaNa atyja. Ő a Le Parisien lapnak nyilatkozott arról, hogy a saját hangját keresi. Valójában közhelyekről beszélnek, önazonosságról, és arról, hogy olyan ételeket főzzenek, amit akár a saját barátaiknak is megfőznének.
https://www.instagram.com/p/B_qGXx4hl0Y/
Mindemellett természetesen tartanak a gazdasági kilátásoktól. Örülnek, hogy itt vannak még, és folytathatják a főzést, de gondolnak a holnapra is. Ki tudja, mit tud megfizetni a jövő vendége.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.