Hirdetés
Hirdetés

World Luxury Hotel Awards – Három kategóriában első a Párisi Udvar Hotel Budapest 

SZERZŐ: Király Márton
2023. november 15.
A Grand Hyatt Athens dísztermében zajló díjátadón magyar sikereknek is örvendhettünk.
Hirdetés

Idén immár tizenhetedik alkalommal ült össze a világ legjobb szállodáit, csúcs-gyógyfürdőit és luxusutazási szervezeteit jutalmazó társaság, a World Luxury Hotel Awards zsűribizottsága. A görög főváros egyik legszebb szállodájában, a Grand Hyatt Athens dísztermében zajló díjátadón magyar sikereknek is örvendhettünk.

A Hyatt lánc tagja, a Párisi Udvar Hotel Budapest három neves kategóriában is elhódította a fődíjat. Megszerezte a Best Luxury Heritage Hotel Globally és a Best Luxury Historical Regionally díjakat, és begyűjtötte a Best Luxury Hotel in Hungary címet is.

Az eredmény fényét tovább emeli az a tény, hogy a díjakat mintegy háromszázezer szavazat, szakértők és vendégek értékelése alapján kerültek odaítélésre. A díjátadón összesen száz kategóriában kaptak díjat a versenyző szállodák.

A Dunához közeli telken 1817-ben épült fel Magyarország első modern üzletháza. A Pollack Mihály által tervezett épületet a legendás párizsi bevásárlóutca a Passage des Panoramas ihlette. Így tartotta legalábbis a pesti közbeszéd, mely hamarosan Párisi-ház néven kezdte emlegetni az itt álló épületet.

A 2019-es nagyszabású felújítást követően pedig a falak között megnyílt az a szálloda, mely idén három díjat is átvehetett az athéni World Luxury Hotels díjátadón.

Kilencven szobájával és húsz lakosztályával a szálloda épülete pazar kilátást nyújtva magasodik a Ferenciek tere fölé. Legfelül található a két elnöki lakosztály és a különleges tetőterasz. Színpompás kerámiacsempéi Budapest egyik leghangulatosabb terévé varázsolják.

A fedett passzázsban kapott helyet a szálloda étterme a Párisi Passage Restaurant, melyről már a Dining Guide is több alkalommal mesélt, és itt ragyog fényes csillagként az ÉTOILE Champagne Bar. Az itt tartott különleges kóstolókról is többször megemlékeztünk már.

„Épületünk olyan, történelemben és műemlékekben gazdag kulturális gyöngyszem, ami minden ideérkező számára izgalmas látnivaló és akár önmagában is tökéletes úticél lehet, egy hétvége vagy hosszabb utazás alkalmával”- foglalta össze az épület küldetését a szállodát igazgató Schwindt-Kiss Andrea.

A napokban elnyert három díj nem csak tökéletes igazolása a fenti állításoknak, de újabb fényes fejezet a Párisi Udvar történetében.

A cikk a Párisi Udvar Hotel Budapest támogatásával készült.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram