Hirdetés
Hirdetés

Wolf András és a Séf Asztala külvárosi piacokra szállítja a kovászos kenyeret

SZERZŐ: DG
2021. március 29.
Nomen est omen: először asztalokkal jelent meg a piacokon Wolf András és a Séf Asztala kenyerei és pékárui, mára viszont két minipékséget is üdvözölhetünk a Kossuth téri zászlóshajó pékség mellett. Már a XVI. és a XVII. kerületet is ellátják kovászos finomságokkal, illetve szombatonként ebéd opcióval is készülnek. A miértekről és a külvárosi pékségek sikeréről a séfet kérdeztük.
Hirdetés

Egy kicsit visszatekerjük az időt 2017-ig: ekkor nyílt meg az első Séf Asztala, méghozzá az egyik legnagyobb belvárosi plázában, a Westendben. Felhúzott szemöldökkel figyelték a jóra fogékony vendégek, hogy mennyire meglepő ez a helyszínválasztás, de egy-kettőre híre ment a rántott húsoknak és a nudliknak.

Wolf András és az Eventrend Group akkor még kifejezetten plázás nyitásokról mesélt, a történet azonban a 2.0-t a Kossuth térre hozta el, sajnos éppen a pandémia kezdete előtt. A nagyszabású nyitásról mi is beszámoltunk, ráadásul ez a Séf Asztala régi-új dimenziók felé is nyitott: a házias ételek, rántott húsok és nudlik mellett egy komplett pékséggel kedveskedtek a Kossuth térnek. A séf már 10 éve foglalkozik kenyérsütéssel, a kovász iránti szerelme csillapíthatatlan.

Egy kis csiga a Kossuth térről

"Egy évvel ezelőtt változott meg minden, a históriát ismerjük. A Kossuth téri Séf Asztala természetesen nyitva van, de a zárva tartó éttermeket most nem tudjuk ellátni a kenyereinkkel. Én magam Csömörön lakom, a kapcsolati hálómon keresztül jutottam el a Sashalmi piac felügyelőjéhez és egyik henteséhez is. Beszélgettünk, ötleteltünk és 2020 második felében egy kísérleti asztallal, kenyereinkkel, édes és sós pékáruinkkal jelentünk meg a XVI. kerületi vásártéren. Nagy sikere lett az egyes napokon felbukkanó Séf Asztalának, szóval belevágtunk, és kialakítottunk egy apró üzletet" — meséli lelkesen Wolf András, aki ezzel sok külvárosi álmát váltotta valóra.

Kenyerek / Fotó: A Séf Asztala

További két helyen is felbukkant a pékség: Vecsésen és a XVII. kerületi piacon is. Utóbbi szintén egy állandó helyet kapott, hiszen itt is azonnal megvolt a vásárlók bizalma a termékek iránt. Vecsésen télire állt le az árusítás, mert az ottani piacnak nincs zárt része.

"Van esély, hogy még további helyen megjelenünk, éppen addig, amíg ez nem menne a minőség rovására. Szép számokat produkálunk a piacokon, mindkettőnek megvan a sajátossága: Sashalmon kvázi mindenre nyitottak, Keresztúron inkább a kenyéreladás a számottevő. Persze, a jelenlegi szorongató gazdasági helyzettől minket sem mentenek meg a kis pékségeink, de legalább kaptunk egy gellert, és fel tudtuk mérni ezt az igényt is."

Kenyérhadsereg / Fotó: A Séf Asztala

A két piaci pékségben mindig találunk háromféle kencét: rilette, hummusz, körözött sorakozik a hűtőpultban, de szörpökből, lisztekből, lekvárokból, mézekből is vásárolhatunk. Sőt, szombatonként konkrét ebédet is lehet rendelni tőlük, a készlet erejéig pedig előrendelés nélkül is hozzá lehet jutni a Séf Asztala fogásokhoz.

A "Ha számít, mit eszel" mottó a kis piacos boltokra is ugyanúgy vonatkozik. A szombati repertoárban megfért már a halászlé, a vadas zsemlegombóccal, a palócleves, a borjúpaprikás túrós csuszával és persze az édességek, mint a narancsos tiramisú, a somlói galuska, a képviselőfánk. Érdemes persze e-mailben előre leadni a rendeléseket.

A Sashalmi piacon / Fotó: A Séf Asztala

A Kossuth téri, a XVI. és a XVII. kerületi pékségek mellett állandó szereplők a hétvégi Czakó termelői piacon is, illetve a Vendéglő a KisBíróhoz étteremből is Wolf András kenyereiből lehet rendelni.

A Séf Asztala

Facebook oldal

Sashalmi piac nyitva tartás: Szerda-Péntek: 07:00-16:00 Szombat: 06:30-12:00

Keresztúri piac nyitva tartás: Szerda-Péntek: 07:00-14:00 Szombat: 07:00-12:00

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram