Hirdetés
Hirdetés

Váratlanul elhunyt a kávélegenda, Gianni Frasi

2018. december 7.
Ebben az évben már négy gyászhírt kellett közölnünk. A gasztronómia nagyjai közül Paul Bocuse, Joël Robuchon, Jonathan Gold és Anthony Bourdain után újabb legenda ment el.
Hirdetés

Tegnap este váratlanul elhunyt Gianni Frasi.

A Caffé Giamaicával fogalmat teremtett a kávé világában. Híres volt rendhagyó hozzáállásáról: nem ő kereste a vevőit, hanem a top éttermek álltak sorban, hogy tarthassák a limitált mennyiségben előállított csúcskávéját, amit aztán kizárólag az ő rigorózus módon betanított módszerével készíthettek.

Az óriási kisugárzásáról, lendületéről, kérlelhetlen perfekcionizmusáról és a kávé iránti fáradhatatlan szenvedélyéről híres szakember rajongva szerette a családját, és mindemellett remek énekes is volt. Mindössze 63 évesen távozott.

Kávéit itthon csak két kivételezett vendéglátós tarthatta és készíthette, az encsi Dudás-fivérek az Anyukám Mondtában és a Pizza, Kávé, Világbékében, valamint Hegyi Attila a Tamában és az Albatros Partyservice rendezvényein.

Olvasta már a korábbi cikkünket róla?

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram