Hirdetés
Hirdetés

Vacsora 3D nyomtatásban: izgalmas pop-up Londonban

SZERZŐ: DiningGuide
2016. július 26.
Tegnap nyitott, és három napig várja vendégeit a világ első "3D print" pop-up étterme. A futurisztikus projektben a menü kilenc fogásán kívül a koncepcióba illő étkészletet, dekorációt, sőt a bútorokat is 3D-nyomtatással fogják megformázni.
Hirdetés

A Food Ink csapatának ereje nem csupán az innovatív ötletben rejlik, az ételek megalkotóira sem lehet panasz: Joel Castanye és Mateu Blanch felelnek az ételekért. Castanye a spanyolországi La Boscana tulajdonosa és séfje, korábban az El Bulliban dolgozott, Ferran Adriànál.
A nyomtatást pedig a következőképpen kell elképzelnünk: a fogásokat multimaterial 3D-nyomtatóval állítják elő, amely felmelegíti és rétegekben egymásra helyezi az ételeket. Mindenféle folyékony vagy paszta állagú hozzávalót be lehet tölteni a gépbe a tésztáktól a pudingszerű édességekig, pürésített zöldséget, gyümölcsöt, illetve tejterméket is. A Food Ink szerint az az egyik legjobb az egészben, hogy ez a konyhai eljárás alig termel konyhai szennyeződést és hulladékot.
A környezettudatos nézőpont azért egyelőre csak elmélet. A háromnapos nyitvatartás alatt mindössze tíz-tíz ember vehet részt az exkluzív vacsorákon, amely körülbelül 250 angol fontba, azaz több mint 90 ezer forintba kerül fejenként. A 30 kiváltságoson kívül más vendégek is lehetőséget kapnak a pop-up étterem kipróbálására, ők kedden és szerdán délután nyerhetnek bebocsáttatást egy kis 3D nyomtatott nassolásra. A Food Ink online közvetítést is lehetővé tesz a bizonyára igen látványos falatozásokról mindenki más számára.
Idén tavasszal a 3D ételnyomtatásnak szentelt, Hollandiában megrendezett nemzetközi konferencián már sikerrel mutatta be ételkreációit a Food Ink. Nagyszabású terveiknek csak az első állomása a londoni pop-up. Torontótól Sao Paolóig, Taipeitől Reykjavikig a világ mintegy húsz nagyvárosában várják már a projektet.
 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram