Hirdetés

Ürömi örömök: Az Ürömi Hütte visszavár

SZERZŐ: DiningGuide
2019. október 23.
Ürömnek kevesebb, mint 8000 lakosa van, vagyis többen like-olták az Ürömi Hütte Facebook-oldalát, mint amennyien élnek a településen. Óbuda szomszédságából szállítjuk a következő szerethető éttermet.
Hirdetés

Első hallásra gondolkodóba ejt az Ürömi Hütte név. Mintha nem is étteremnév lenne. Egy hütte lett az ürömi hegytetőn étteremmé alakítva? Az Ürömi Hütte nagy csele, hogy síházas múltról szó nincs (egy élelmiszerüzlet működött itt előtte), és azért lássuk be, hogy Üröm sem egy síparadicsom, mégis jól hozza a síelések hangulatát.

A Rókahegyen járunk. A faburkolatok, a régi sílécek és deszkák a falon, a retró plakátok, az abrosz nélküli asztalok és a meghitt vendéglős illatok egy egészen sajátos miliőt teremtenek, az étterem saját kis hütte mítoszát.

Már kint, az étterem előtt egy sífelvonó kabin vár, ami nem csupán hangulatfokozás gyanánt áll a Hütte előtt, hanem kétszemélyes hegytetői romantikus vacsorák helyszíneként funkcionál. Ami a fine dining világában a séf asztala, az Ürömön a sífelvonó kabin. (Ilyen képet sikerült csak csinálnunk este.)

A családi vállalkozásként üzemeltetett étterem maga is nagyon családias, és ebben komoly szerepe van az üzletvezetőnek. László, vagy ahogy a kollégáktól hallottuk, Lackó a Hütte emblematikus arca, öt éve erősíti a csapatot. Maga is vendégként kezdte az itteni pályafutását, ugyanis három napot három hüttekedvencnek szenteltek: a hétfő csülöknap (ropogósan, bajorosan), kedden kínálják az alábbi képen is látható bombajó thai levest. Sűrű, tartalmas, remekül összeért ízekkel, kisebb étkűeknek akár egy teljes étkezéssel is felérhet. Vasárnapokon pedig a legendás húslevessel várnak, ez többféle variációban készül, legjelesebb talán az öklömnyi házi májgombóccal készült változat mind közül.

Remegős velő pirítóssal és a híres thai leves

Hogy mennyire helye van a Hüttének a Szerethető éttermek-sorozatunkban, hűen jelzi, hogy kedd este nagy élet volt az étteremben, pörgött a konyha. Az étterem legnagyobb erényének pedig egyértelműen azt mondanánk, hogy jóval erősebb konyhát visz, mint amit a síházas stílustól elvárna az ember. És ez fantasztikus. Mennyi, de mennyi étterem működik (ideig-óráig) menő helyeken, menő dizájnnal, jól hangzó étlappal, aztán érkezik három tányérnyi csalódás. A Hütte ennek a Budapest belvárosában vagy éppen a Balatonon jól ismert jelenségnek az ellentézise: a nagyon laza, barátságos a miliőben remek ízekkel dolgoznak.

Hütte sült kolbász

És érdemes vetni egy pillantást az alábbi ételekre, a velős csont és a tíz darab (!) frissen a kemencéből érkező tepertős csiga előételként pazar mennyiségnek mondható.

A tepertős csigákat fokhagymás tejfölbe mártogatni, késsel kikocogtatni a méretes velős csontból a remegős velőt, a pirítóson elkenni a mellé érkező, marinált fokhagymát, majd befizetni egy adag jóféle, kisüzemben készült kolbászra...

Ügyesen játszik az étlap a valóban hüttés ételek felmutatásával, a komolyabb traktát jelentő fogásokkal és a comfort foodokkal (megfér a kínálatban a hideg kolbász is zsírjában, akárcsak az eredeti recept alapján készült Cézár-saláta), a pizzák pedig eredeti olasz alapanyagokból készülnek.

Élénk, jó ízek, tisztességes adagok – érthető, hogy miért közönségkedvenc, és miért utaznak el ide messzebbről is a vendégek.

Gyermek- és kutyabarát étterem, a gyerekeket játékokkal várják.

Közönségkedvenc ételek: a hétfői csülök, a keddi thai leves, a vasárnapi húsleves, rántott mangalica bajor burgonyasalátával, kemencés lasagne, pizzák, gőzgombóc

Árak: Hütte reggelik: 350-1680 Ft; Hütte kedvencek: 2680-3780 Ft; pizzák: 1780-3180 Ft; desszertek: 980-1980 Ft
Ebédmenü: 1490 Ft (12-15 óráig, illetve a készlet erejéig)

Ürömi Hütte

Cím: Üröm 2096, Rókahegyi út 1000/10
Nyitvatartás: H-P 08:00-23:00, Szo 11:00-23:00, V: 11:00-22:00
Az étterem weboldala

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram