Hirdetés

Délkelet-Ázsián a gasztrovilág szeme: a 2019-es év csúcsséfjeinek listáját Szingapúrban hirdetik ki a World’s 50 Best Restaurants gáláján, illetve a háttérmunkát illetően is hírt adhatunk egy változásról.

Hirdetés

A 15 évvel ezelőtt indított The World’s 50 Best Restaurants lista díjátadóját mindig olyan helyszínre viszik, amelyek világszinten meghatározóak a gasztronómiában. Rendezték már New Yorkban, Melbourne-ben, idén pedig a baszkföldi Bilbaóban került rá sor. 2019 nyarán új kontinensre érkezik a rendezvény: a gasztronómiáját illetően (is) igen izgalmasnak terepnek számító Szingapúrba, ahol a street food és a csúcsgasztronómia egyaránt szárnyal, turisták millióit vonzva a metropliszba.

Egy változást is bejelentettek a szervezők. Minden évben 1000 világjáró ínyenc szavazata alapján áll fel a ranglista. Az ő kiválasztásukat idén gender szempontoknak is megfeleltetik: ezentúl 50-50%-ban kell nőknek és férfiaknak lenni közöttük. A szervezők ezt az őket ért kritikákra reagálva csinálják mostantól máshogy.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS
Tovább olvasok