Hirdetés
Hirdetés

Tovább bővül a Rosenstein család!

SZERZŐ: DiningGuide
2019. február 19.
Nem, nem bulvárhírrel, hanem valami sokkal jobbal szolgálhatunk!
Hirdetés

Rosensteinék azon vendéglősök – egyébként nem nagy – táborát gazdagítják, akiknél a saját nevükkel ellátott földi jókból vásárolhatunk is. Egy jó hangulatban elköltött ebéd vagy vacsora után magunkkal is vihetjük a Rosenstein-ízeket: házi szörpöket és lekvárokat, a ház borát, szilvapálinkát vagy kézműves sört (az igen szellemes Rosenstein KIPA elnevezésről ezúton is szeretnénk megemlékezni).

Négy gyerek – úgy tartjuk illőnek, hogy álljon itt a négy legkisebb Rosenstein neve is: Mira, Luca, Hanna és Ármin – után további négy taggal bővül Magyarország méltán egyik leghíresebb vendéglátós famíliája. Íme, a Rosenstein Penne, Tagliatelle, Spaghetti és Strozzapreti.

Az olasz gasztronómia, azon belül is a tésztakultúra előtti főhajtás ez Rosensteinék részéről, olaszországi gasztrotúrák lenyomata. Guiseppe Scaricamazza segítségével a Pastificio La Maiella manufaktúrát kérték fel a Rosenstein család saját tésztáinak megalkotására, tehát autentikus olasz tésztákról van szó.

"A Majella-hegység lábánál található kis üzemben ehhez kiváló minőségű durumbúzát és kizárólag hegyi forrásvizet használnak. Miközben a nagy, ipari cégek teflon fejekkel dolgoznak és 150 fokon szárítják a tésztát – így kb. 3 óra alatt elkészül a termék –, ez a kis manufaktúra bronz fejeken préseli át a tésztaféléit, majd alacsony hőmérsékletű, 40-50 fokos, kíméletes és lassú szárítást alkalmaz, ennek köszönhetően a tészta felülete érdesebb lesz" – tudtuk meg Rosenstein Robiéktól.


"Azért erre a négy tésztafélére esett a választásunk, mert a gyerekek ezeket imádják. Mi otthon szeretünk olaszosan étkezni, elég szokszor főzünk vagy sütünk tésztát, amit a feleségem, Timi készít. Innen jött az ötlet, hogy a saját márkás termékeinket ebbe az irányba bővítsük. A csomagolás kialakításával az volt a célom, hogy a gyerekek arcképein keresztül megjelenjen a legújabb Rosenstein generáció és egy kicsit a gyermeki játékosság is teret nyerjen. A festékcsíkok a lányok és Ármin keze munkái, ha egymás mellé tesszük őket, akkor egy jópofa hullámvonalat adnak ki és egy kicsit az összetartozást is jelképezik. Terveink szerint a megszokott Rosenstein minőséget és a családiasságot reprezentálják majd ezek a tészták is azzal, hogy ezeket már haza lehet vinni és otthon lehet főzni velük. Így egy kicsit mi is ott leszünk majd a vendégeink otthonában, a konyhában, a terített asztalnál."

Kíváncsian várjuk, milyen élményt nyújtanak majd az asztalunkon gőzölögve.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram