Dang Muoi
Már a márciusi hivatalos megnyitót megelőzően is szinte legendává vált az új vietnami étterem. Nem titok, hogy volt mire építeni, hiszen a hosszú évek óta működő Józsefvárosi piacos büfé éttermi átlényegüléséről van szó. Egyéb vietnami fogások mellett azonban a pho a legfőbb vonzerő és erősség.
Kedvencünk: húsok, tészta, leves, úgy ahogy van
Hai Nam
Hai Nam Szintén nem első próbálkozás. A Sárkány centeres Hoa Sen csapata gondolta úgy, hogy Buda is megérdemel egy jó kis vietnamit. A pho nagy, finom, különleges és csodálatosan tálalt. Vigyázat! Folyton tele van a hely.
Kedvencünk: extra lime és extra koriander

Funky Pho
Ritkán találni Budapesten pho-t Saigon-módra elkészítve. Kicsit fűszeresebb, kicsit tartalmasabb, több hozzá a zöldfűszer, de méltó vetélytársa a hanoi nagy tesónak.
Kedvencünk: thai bazsalikom
Dang Muoi a Józsefvárosi piacon
Lehetetlen a legendákat kategorizálni és a picuri vietnami büfének olyan nagy a rajongótábora, hogy nehéz kimondani, már vannak jobbak. Autentikusabb ízélményt viszont ritkán találni, hiszen itt a körülmények is hűen tükrözik Hanoi sikátorait.
Kedvencünk: életérzés
Józsefvárosi piac 2
Neve sincs kis büfé, mely eltörpül a Dang Muoi 1 mellett, ráadásul mellette van, de nem kevésbé jó és autentikus. A körülmények hasonlóak, csak kisebb a tumultus és a tulajdonos hölgy minden törzsvendéget néven szólít.
Kedvencünk: tészta
Hoa Sen
A belvárostól távol, a Sárkány Center mélyén található családi étterem. Először csak a vásárlók és az odalátogató hívők között volt népszerű hely. Világevő vietnami vacsorái által ismertté vált és egy ideig a második legjobb pho-t felszolgáló vállalkozás csúszik hátra a listán.
Kedvencünk: fokhagymás savanyúság

"Sárga Ponyvás" büfé
A Józsefvárosi piac hármas és négyes kapuja között félúton, kábé a középső sorban egy gyroszos mellett található a néhai Tibi büfé. Mostani gazdái isteni csirkés pho-t készítenek, veszedelmesen kiegyensúlyozott fűszerezéssel. Kár, hogy a marhás pho-t is a csirke alaplével készítik, kíváncsiak lennénk rá, mit tudnak marhacsontból főzni.
Abszolút Pho
Érdekes nyitva tartással, de folyamatos érdeklődéssel üzemelő hely a pho-re épít, de mást is találhatunk náluk. Érdemes mégis a pho-re szavazni, és beszélgetni a vietnami tulajjal, aki nem mellesleg képzőművész is egyben.
Kedvencünk: hangulat.
Madame Noi
A Baldaszti csoportba tartozó vietnami étterem szeptember elején nyílt meg az Andrássy úton. A kezdet nagyon biztató, ha így marad, vagy netán még fejlődik is biztos élmezőnyben lesz ezen a listán is.
Parázs Presszó
Igaz, hogy kuetiao-nak hívják. Igaz, hogy sertéscsontokból főzik, de annyira hasonlít a pho-re, hogy nem lehet kihagyni. Majdnem olyan státusú nemzeti étel Thaiföldön, mint a vietnami tesó. Csak annyit lehet erre mondani, hogy még, még, még.
Picasso Point
Nem jó, cserébe drága. Azért vettük be, mert van. Mégsem akarunk ítélkezni felette, mert vietnami szakácsnő főzi, ezért sok jó indulattal azt is feltételezhetjük, hogy vannak Vietnamnak olyan részei, ahol így készítik, ráadásul itt is megtalálta a célcsoportját.
Bock Bisztró, Costes
Amíg reggeliztetett a Bock Bisztró, addig szerepelt az étlapon a pho is. Sajnos már nincs reggeli, de azért elmondjuk, milyen volt: szuper alapossággal megalkotott íz- és illatorgia jellemezte. Inkább a thai levesekre hajazott, de az biztos, hogy soha nem felejtette el, aki megkóstolta. Kérjük meg Bíró Lajost, hátha megcsinálja újra. A Costes is kínált májusig „pho”-t (ökörfarok consommé, Wagyu marha "Tataki", házi készítésű rizs tészta)