Hirdetés
Hirdetés

Több mint két év szünet után Kovács Renátó séffel tér vissza a belvárosi étterem

2022. május 18.
Csipkerózsika-álmából ébred a Nádor utcai étterem egy (újabb) tehetséges séffel a konyha élén: a HILDA étterem leigazolta Kovács Renátót.
Hirdetés

A HILDA a színvonalas éttermekben bővelkedő környék egyik figyelemreméltó produkcióját nyújtotta, kezdetben Takács Lajos, majd Igaz Mátyás séf irányítása alatt. 2020 márciusában azonban a többi étteremhez hasonlóan bezárt a HILDA is, amely egészen mostanáig egyhuzamban zárva tartott.

Időközben Igaz Mátyás az újranyitott Michelin-csillagos Babel szakácscsapatát választotta, a HILDA tulajdonosai pedig ezekkel a szép szavakkal köszönt el tőle:

„Búcsúzunk Igaz Matyi séfünktől!
Matyi, köszönjük, hogy mindig mosollyal az arcodon érkeztél, hogy nem engedtél semmit ki a kezeid közül, amire ne lennénk büszkék, hogy teljessé tetted a HILDA csapatot!"

Fotó: HILDA

A HILDA újranyitása új konyhafőnökkel történik tehát Kovács Renátó személyében, akivel korábban Huszár Krisztián csapatában találkozhattunk, legutoljára a krisztinavárosi Fámában. Ezután a Blitz Konyhában főzött, majd a szintén megboldogult Sociétében Krasznai Norbert séf és Haraszthy Zsolt mellett.

Kovács Renátó a pandémia „nyári szünetei" alatt a budafoki Duna-parton, a DP BBQ-ban Sajben Csaba mellett tűnt fel a szabadtéri sütés és DJ-zés örömeinek hódolva, majd a Giannihoz köthető, XII. kerületi Terrában helyezkedett el, ismét Haraszthy Zsolttal, valamint Vass Ferenccel egy konyhában.

Izgalmas kihívás elé néz tehát Kovács Renátó, aki egyéni stílusát és gegjeit igazán méltó környezetben bontakoztathatja ki a sikkes belvárosi étteremben, ahol a francia rotisserie is újra felforrósodhat végre. Két tehetséges, progresszív irányt képviselő cukrásszal érkezik a HILDÁ-ba. Lássuk!

Tervezett újranyitás: 2022. június első felében

Fotó: HILDA

Három és fél évvel ezelőtt, a 2019-es Dining Guide Étteremkalauzban így ajánlpttuk a HILDÁ-t:

A Hild József által tervezett műemléképület beltere rendkívül stílusos és egyedi, és mindez szerencsére az étterem a konyhájára is elmondható. Központi szerepet kap ebben a rotisserie sütő, a professzionális berendezés méltó húsfélét is kíván: a csirke az Alemitta­farmról érkezik, a kenyér a Pékműhelyből, a tej a Hétforrás birtokról, a zöldség pedig Babett kertjéből.
A tavaly Takács Lajos konyhafőnöksége alatt megkezdett utat még határozottabban folytatja az új séf, Igaz Mátyás. Organikus borokkal, ökológiai gazdálkodásból beszerzett alapanyagokkal igyekszik minél több kommersz terméket helyettesíteni, ami mindenképpen üdvözlendő törekvés. Ajánlott reggelizőhely is, több fogást kínál a reggeli étlap, mint a franciás bisztróstílusban szűkre szabott napközbeni menü. Hétvégi brunch­okkal, sőt éjszaka is várnak, korrekt koktél­- és italkínálattal. Fel vannak készülve a „mentes” kérésekre is.

A HILDA weboldala, Facebook-oldala

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram