Hirdetés
Hirdetés

Szűkebbre szabott étlappal elegánsabbá válhat egy bisztró — Á la Maison Buda

SZERZŐ: diningguide
2021. június 25.
Az Á la Maison először 2015-ben jelent meg a belvárosban, az elmúlt hat évben pedig igazi sikertörténetnek lehettek tanúi a reggeli és brunch műfaj kedvelői. Költözések,bővítések, fejlesztések után most talán az eddigi legmeggyőzőbb, legkiforrottabb arcukat mutatják a budai Hegyvidék Bevásárlóközpontban és Pesten, a Szervita téren is.
Hirdetés

Amikor az Á la Maison brand megszületett, egy néhány asztalos Nádor utcai, shabby chic stílusú üzlethelyiségbe képzelték el a reggeliket, meleg croissant-nal, mimosa koktéllal, waffellel, ám az ekkor még gyerekcipőben jártak fővárosi brunch-ok, éppen ekkortájt kezdett beépülni a köztudatba ez a műfaj. Hogy lehet egy reggeli ünnepélyes, villás, ráérős a szabaddá tett hétköznapokon, és a pihenős hétvégéken is. Hamar szintet léptek, egy sokkal nagyobb szemben lévő üzlethelyiségbe költöztek, majd meg sem álltak az V. kerületi Szervita térig, ahol megszületett az Á la Maison Grand. Tágas, világos, üdítően kozmopolita térrel, sok plüssel, márvánnyal és hosszú, sokszínű étlappal, amin édes és sós villásreggelik, alkalmasint ebédbe hajló fogások is felsorakoztak.

Fotó: Á la Maison Buda

2020 nyara a vendéglátóipar globális nehézségei ellenére újabb fejezetet jelentett Zöldhegyi Andrea és testvére Nándor tulajdonosok számára, ugyanis a Hegyvidék Bevásárlóközpont már annyi koncepciót megélt üzlethelyiségét elfoglalhatta a reggeliző, ami abszolút kívánta a XII. kerületet — és viszont. Hangulatában lazán elegáns ausztrál beach bisztrókat idéz, még felhős idő esetén is világos és hívogató. Reagál a pesti reggelizőre, de belmagasságából és elrendezéséből fakadóan talán még légiesebb. Ráadásul árnyas terasz is tartozik hozzá, ami most, a védettségi kártyák idején nagyon fontos adottság.

Fotó: Á la Maison Buda

A cégcsoporthoz executive séfként Csató Dávid csatlakozott, aki az elmúlt hét évben Londonban szerzett tapasztalatot és szakmai töltést. Dolgozott az Arbutusban a Sohoban, illetve a White Honey-ban is, ami szintén Anthony Demetre Michelin-csillagos konyhája. A séf régi barátságot ápol a tulajdonosokkal.

Fotó: Á la Maison Buda

“A barátság még a tinikorunkból való, az élet pedig így hozta, hogy mostanáig kellett várnunk a közös munkára. Nem mondom, hogy nem kellett sokat győzködnünk Dávidot, de mégis egy aktív londoni karriert hagyott ott a kedvünkért, és Budapest kedvéért. Bízom benne, hogy sokáig dolgozunk majd együtt, és úgy látja majd, hogy megérte a váltás” — mesélte Zöldhegyi Andrea.

A letisztult, szűkebb, átgondolt, kecsegtető étlappal bizony a reggeliző-brunch profil is felfrissült, inkább konvergál a bisztróvilág felé az Á la Maison.

Fotó: Á la Maison Buda

Persze, szokásukhoz híven késő délutánig húzódó nyitva tartással. Csató Dávid szakmai múltja visszaköszön a teljesen új menüről, ami tényleg nagyon jó ízléssel lett összeállítva.

“Az októberi menühöz képest ez most egy még több ötletelést igénylő, tényleg egy szintet lépő étlap és választék lett. Mivel az elmúlt hét évet nem itthon töltöttem, nekem is meg kell éreznem a hazai közönséget és az igényeket is. Mondok is egy példát: a londoni bisztrókban két-három fogást végigettek a vendégek, itthon lehet, hogy ebből csak egy fő fogás, főétel lesz. Ezért nem mindegy, hogy mennyi köretet, milyen adagot adunk. A folyamatos visszajelzésekre figyelünk, és igyekszünk reagálni is rájuk” — tette hozzá a Á la Maison executive chef-je.

Fotó: Á la Maison Buda

Az olyan signature fogások mellé, mint az Eggs Benedict, a California Benedict, a flat avocado toast, megjelennek az úgynevezett vitál reggelik, mint például a papayában felszolgált mézes-fahéjas zabkása mangóval és házi granolával, vagy a feketeribizli-málna bowl. Az édes reggelik, a french toast, az amerikai pancake és a waffle is elérhető hétköznapokon és hétvégéken is.

Fotó: Á la Maison Buda

A bisztrós ebédajánlat hét előételt/levest, hét főételt és három desszertet jelent, eleget téve a húst és halat is fogyasztó, valamint a vegetáriánus vendégeknek is. Az inkább franciás vonalon mozgó kínálat kedvencei a csirkemáj-libamáj terrine savanyított uborkával, alma chutney-val, kovászos kenyérrel, a marha tatár, konfitált tojássárgája, füstölt salotta majonéz, retek, kovászos kenyér, de konfitált kacsa cassoulet, burger, nizzai saláta és akár egy teljesen klasszikus vasárnapi kedvenc, a rántott csirkecombfilé, burgonyapüré, tejfölös uborkasaláta is opció lehet a megújult Á la Maison Budában.

Á la Maison Buda

Cím: 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11.

Nyitvatartás: Hétfőtől-péntekig 08:00-16:00, szombat-vasárnap: 08:00-17:00

Á la Maison weboldal

Á la Maison Facebook-oldal

A cikk az Á la Maison Buda támogatásával született.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram