Hirdetés
Hirdetés

Szereti a Pizza Manufaktúrát? A pékségüket is szeretni fogja

2021. március 26.
Mára különösen felértékelődött, ha egy önerőből szerveződő, az eddigi befektetett munkájuknak köszönhetően befutott vállalkozás fejlődni képes. A Pizza Manufaktúra és a MANU+ pizzák után íme, a „búza lelke". Újabb remek kis pékség Pesten.
Hirdetés

Jó tanács, hogy ha egy pizzéria rendkívül vicces neveket ad a pizzáinak, Piedonétól az Erős Pistáig, jól nézzük meg kétszer is, hogy miből és hogyan dolgoznak, mert a jópofaság oltárán gyakran a minőségi munka az áldozat. Az üdítő kivételek egyike a Pizza Manufaktúra, ahol nem kell gyanakodnunk a Sunka, Paprika János, Flaska és a Margit nevű klasszikusukra sem.

Bernáth Adrián és csapata a legszélesebb körben kedvelt vékonytésztás, ropogós szélű pizzájukkal futott bea IX. kerületben, a Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban is állandó szereplőként a street food mezőnyben. Nyolc évvel később reagáltak az egyre nagyobb hype-ot kapó nápolyi pizza őrületre is, és az Astoriánál megnyitották a MANU+-t.

Fotó: Pizza Manufaktúra

A tavalyi krach-ra ösztönösen reagáltak: amikor még nem sokat lehetett tudni a járvány (és annak kezelésének) természetéről és a várható további intézkedésekről, ők az egyik legősibb táplálékunkkal kezdtek kísérletezni, még a pizzánál is ősibbel. Bár az egész világon robbant a kovászos kenyér sütés bomba, ők szépen felvették a kínálatukba, és olyannyira magabiztosak már a terepen, hogy nyitnak egy pékséget is a kenyereiknek.

Kicsi lesz és kedves, ugyancsak a IX. kerületben, a Mester utca legelején. Jó gondolat, a 4-6-os vonalán a megállótól pár lépés távolságra. A kovászos kenyerek "sima", szezámos, kendermagos, tönkölybúzás vonalon indulnak, újításként pedig péksütemények és kávé is jön mellé.

Csak támogatni tudjuk, hogy az albán és egyéb pékségek mellett városszerte valódi jelenlétet mutassanak a szakma igényes szereplői is.

Nyitás: hamarosan
Cím: Budapest IX. kerület, Mester utca 4.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram