Hogy miért pont a Rádayban, az nagyjából lényegtelen is. Sokkal fontosabb az, amit ez a hely a hazai édesvízi halakról tud. Horváth Szabolcs ötletgazda szerint minden egy baráti kézfogás után kezdődött. Amit egy blognak - http://hellohal.hu/category/blog/ - tekinthető receptgyűjtemény követett, ami a mai napig töretlenül töltődik új tartalommal...nem csak receptekre fókuszálva. Mivel ez nem bizonyult elégnek, tematikus halvacsorák, HelloHal Halshow-k következtek. Itt a legmélyebb bugyrokba kalauzolja mostanában is Szabolcs az érdeklődőket a hazai vizek halaival, azok feldolgozhatóságával, sokoldalú gasztronómiai elkészíthetőségével kapcsolatban. „Azt valljuk, hogy amit a magyar konyha képes elkészíteni sertésből vagy csirkéből, az – kis túlzással persze – de megsüthető, megfőzhető halból, magyar halból is… Semmit sem csinálunk úgy, mint más, szeretünk kísérletezni…” – foglalja össze Szabolcs az egész koncepció esszenciáját.
És hogy mennyire nem csinálnak mindent úgy, mint ahogy azt mi megszoktuk? Arra garancia a látványkonyha, a sokfajta – sok esetben felismerhetetlen fajtájú – magyar hal, s a szálkamentesség. Mert itt még erre is figyelnek. Hiszen nekünk, magyaroknak a legnagyobb problémánk mindig a szálkában rejlik.