Íme a Dining Guide karácsonyi ajánlója, mely jól jön akkor, ha nincs ötletünk, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra, vagy idén nem vágnánk neki az otthoni pulykasütés nem csekély kihívásának. De akkor is, ha valami különlegességet szervíroznánk, vagy ha éppen egy hagyományosan karácsonyi ételt szeretnénk biztos forrásból magas minőségben beszerezni.
Idén is összegyűjtöttünk jó néhány olyan helyet, ahonnan az ínycsiklandó előételektől az ünnepélyes főfogásokon keresztül a hagyományos sütemény-lezárásig megrendelhetünk mindent. Profi séfek, szakácsok, cukrászok kreációi, melyek biztosítják az ünnepi hangulatot, és nekünk nincs más dolgunk, mint a rendelést átvenni, és gyönyörködni az ünnepi asztalban.
Következzen tizenhárom hely, nem csak a fővárosból.
Stand25
A Dining Guide ünnepi ajánlotakat listázó cikkeinek állandó szereplője. Szulló Szabina és Széll Tamás konyhájából halászlét és töltött káposztát is rendelhetünk, de elérhető az egészben sült kacsa is, melyet hagymás pirított burgonya és lilakáposzta kísér, hogy akár négy-öt vendéget is biztosan jóllakasson. A rendeléseket személyesen, december 23-án 11:30-tól lehet átvenni, házhozszállításra nincs lehetőség. Az előrendelhető menüt diós morzsával és tejszínhabbal kísért somlói koronázza.
Ajánlat: Stand25
Rosenstein
A Rosenstein Vendéglő szintén lehagyhatatlan az ünnepi rendeléseket felsoroló listákról. A személyes átvételre előrendelhető választékban libából, halból, sertésből választható kocsonya, zsidótojás és sült libacomb is szerepel. Érdemes sietni, mert a híres Rosenstein Timi-féle pite csak limitált szánban rendelhető!
Árakról érdeklődni és rendelni kizárólag telefonon lehetséges: + 36 1 33 33 492
Babka Deli
A Pozsonyi úti Babka Deliajánlatának legfontosabb elemét mi más is alkothatná, mint a névadó sütemény. Különféle babkák mellett panettone-variációkat, saját ginnel feltöltött ajándékdobozokat, bejglit, fűszerkollekciókat is rendelhetünk. December 18-ig vesznek fel előrendelést, amit leadhatunk telefonon(+36300140111), emailben([email protected]), webshopon keresztül (lásd lentebb), vagy személyesen is a Pozsonyi út húsz alatt. A rendelésekért december 10 és 24 között érkezhetünk.
Ajánlat: Babka Deli
Anyukám Mondta
Az encsi Bib Gourmand idén is leveszi a vállunkról a konyhai munka terhét. Előrendelhető karácsonyi menüsorukban kacsamáj, töltött káposzta, halászlé és kacsacomb is szerepel. A desszert sem hiányozhat, bejglik és panettonék garmadája vár gazdára. És hogy a poharak se maradjanak üresen, Tokajtól Pugliáig terjedő palackválasztékot találunk az étterem ajánlatában. December 18-ig emailben ([email protected]) adható le rendelés, átvenni pedig Encsen, Miskolcon és Debrecenben lehetséges.
Ajánlat: Anyukám Mondta
Kiosk Budapest
A Kiosk Budapest idén is összeállított jópár különleges ajándékdobozt, melyekben minden földi jó várja, hogy az ünnepi asztalra kerülhessen. Babka és bor, tojáslikőr és tökéletes bejgli nyitja a sort, de krémleveseket, egészben sütött mangalicatarját és hízott kacsát-pulykát is választhatunk. A személyesen átvehető rendelések leghamarabb 48 óra alatt készülnek el, érdemes ezzel számolni.
Ajánlat: Kiosk Budapest
42 Restaurant
A 42 Restaurant is kiveszi a részét az ünnepi készülődésből. Ha akasztói pontyból készült halászlét, csabai töltött káposztát, csülökkel készült kocsonyát szeretnénk látni tányérunkon, bizalommal fordulhatunk az esztergomi Michelin-csillagot büszkén birtokló konyhához. A rendelést személyesen, vagy telefonon keresztül (06703420107) adhatjuk le, átvenni pedig személyesen, december 23 10-17 óra között tudjuk.
Ajánlat: 42 Restaurant
Szőlősi Kocsma
Balatonszőlős legszerethetőbb étterme is különlegességekkel készül. Az előrendelhető menüben a káposztalevestől a mustáros libapástétomon át a konfitált kacsacombon keresztül a hókifliig mindent megtalálunk. Vegán opciókkal is készülnek, hogy teljes legyen az ünnep. Az előrendeléseket a [email protected] címen adhatjuk le december 18-ig, átvételre pedig 23-án 11 és 17 óra között van lehetőség.
Ajánlat: Szőlősi Kocsma
Erhardt Étterem és Panzió
A nyugati határszél sem marad ünnepi tányérok nélkül. A soproni étterem idén is elkészítette vendégváró hidegtálait és a hagyományos halászlét. Töltött káposztát és Erhardt-pékárut is tartalmazó ajánlatukat telefonon (+36/99/506-711) rendelhetjük meg, és december 23-án, dél és este hét óra között vehetjük át.
Ajánlat: Erhard Étterem és Panzió
Szaletly Vendéglő és Kert
Bernát Dániel zuglói konyháján a karácsonyi menü alappillérét a halászlé képezi. Emellett természetesen rengeteg finomságot, kocsonyát és kacsacombot, császárhúst és bejglit is rendelhetünk. Az ajánlatot hangulathoz illő borcsomagokkal kiegészítve a készlet erejéig rendelhetjük meg az étterem webshopján keresztül, átvenni pedig december 22 és 23 között lehetséges.
Ajánlat: Szaletly
Rutin Budaörs
A budaörsi gasztrolubickoló menüjében a saját szavuk szerint rutinosan elkészített halászlé, a kacsamáj ganache és az otthon épp csak egy kis pirítást igénylő kacsacomb is megtalálható. December tizenkilencedikéig az [email protected] címen, vagy telefonon(+36304628926) is előjegyezhetünk a menüre, amit huszonnegyedikén vehetünk át reggel nyolc és dél között.
Ajánlat: Rutin Budaörs
ÉS Bisztró
A Deák Ferenc utcai egységben egészben sült libák és pulykák várják, hogy tányérra kerülhessenek. A borral és gazdag köretvariációkkal kísért szárnyasokat kérésre házhoz is viszik. Ha nagy létszámú ebédet, vacsorát tervezünk, az egészben sült madár méltó koronája lesz az asztalnak. A rendelést hetvenkét órával az átvétel előtt szükséges leadni, hogy minden időben elkészülhessen. Az ajánlat december 23-ig, illetve a készlet erejéig érvényes.
Ajánlat: ÉS Bisztró
Felix Kitchen & Bar
A Felix kkonyháján is nagyban készülnek az ünnepekre, az étterem signature fogásait pedig idén is megrendelhetjük, hogy asztalunkat díszítsék. Az ajánlatban szerepel néhány klasszikus, mint a halászlé és a töltött káposzta, de találunk még zsírjában sült libát és párolt marhapofát is. Az ajánlatot desszert-, és gondosan megkomponált borválaszték is kíséri.
Ajánlat: Felix Kitchen & Bar
Spago by Wolfgang Puck
Az élő legenda nevével fémjelzett étteremben is az egészben sült szárnyasé a főszerep. A Spago pulykalakomája méltó csúcspontja az ünnepi étkezéseknek. A Norfolk Bronz pulyka Szántó István vezető séf kezei között a lassú sütésnek köszönhetően nyeri el csodálatos színét és ízét, a felséges madár mellé pedig gazdag köretválaszték is társul. A rendelést telefonon adhatjuk le a +36705349000 telefonszámon.
Ajánlat: Spago by Wolfgang Puck
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.