"Az első kóstoló óta 5 év telt el. Azóta megannyi receptet kipróbáltunk, a kísérletezés folyamatos. Mindig tudunk rajta valamit finomhangolni, újabb- és újabb módokon felhasználni. A legmeghatározóbb élmény számomra az izraeli tanulmányi utunk volt, ahol végigkóstoltuk a jeruzsálemi piac és a tel-avivi Jaffa negyed összes ikonikus hummusozóját. Ezekben az éttermekben több generációra nyúlik vissza a hummuskészítés hagyománya, így bátran mondhatom, hogy a legjobbaktól tanultunk. A palesztin vidéki vendéglátás kedvessége és bája még feljebb emelte és felejtetetlenné tette az ottlétünket. Ezután az út után állt össze ez a recept, amit most megosztok veletek, kezeljétek bizalmasan. Akár egy egytálételt, akár egy szendvicset, akár egy salátát készítetek el, ha a hummuszt veszitek alapul, sokkal komplexebb élményben lesz részetek.”

Hozzávalók 4-6 adaghoz:
- 200 g száraz, hadas típusú csicseriborsó
- 4 l víz
- késhegynyi szódabikarbóna
- 250 g Har Bracha tahini
- 5 g citromlé
- 5 g görög tengeri só
- 100+100+100 g főzővíz
- 2 db jégkocka
- 400 g főtt csicseri
Elkészítés:
2 liter vízzel, hűtőben 24 órára beáztatjuk a csicseriborsót.
A 24 óra leteltével leszűrjük, a maradék 2 liter vízzel és szódabikarbónával krémes állagúra főzzük 1-3 óra alatt. A főzési idő a csicseriborsótól függ, a folyamat közben folyamatosan figyeljük, a keletkezett habot leszedjük.
A csicserit és a főzővizet külön-külön kihűtjük. A hideg csicserit összemérjük a hozzávalókkal, és elkezdjük turmixolni. A főzővizet fokozatosan adagoljuk a masszához, utolsó simításként beledobjuk a jégkockákat. Addig turmixoljuk, amíg szép krémes, homogén állagot kapunk.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.