Hirdetés
Hirdetés

Séf dreamteam Koppenhágában

SZERZŐ: DiningGuide
2017. augusztus 16.
Talán senki sem veszi rossz néven, ha azt mondjuk, augusztus 18-tól tíz napon keresztül Koppenhágában lesz a gasztrovilág közepe.
Hirdetés

Ekkor rendezik meg ugyanis a Copenhagen Cooking and Food Festivalt, és a fesztiválon olyan nagy nevek bukkannak majd fel, mint Anne-Sophie Pic, Dominique Crenn, Hideaki Sato, Danny Bowien és Sean Brock. Az esemény tematikája a "Breaking the New" lesz, azaz az újdonságok betörése, és a séfek és más résztvevők olyan fogalmak köré építik majd munkájukat, mint például a fenntarthatóság, miközben igyekeznek megismerkedni az új generációval is. A fesztiválra kb. 80 ezer embert várnak.
Bár Koppenhágába eddig legelsősorban azért látogattak a gasztornómia iránt érdeklődők, mert ott található a Noma, amely négyszer is kivívta magának a világ legjobb étterme címet, most nem ez lesz a cél. Egyrészt mert az a Noma már nincs meg (bár a városban felüti fejét egy-egy "nomapótló"), másrészt pedig mert a Koppenhágában tombol az avantgárd gasztronómia. Itt van mindjárt a háromcsillagos Geranium, Rasmus Kofoed fantasztikus műhelye egy focipálya tetején. A dán séfet nem kell senkinek bemutatni, Széll Tamásnak köszönhetően ma már mindenki tudja, hogy ő volt a magyar csapat és a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tanácsadója a legutóbbi versenyzéskor. (Többek között erről is beszél ebben az interjúban.)
Kofoed most két olyan kiváló séfnőt hívott meg magához, akiket a világ gasztronómiai élvonalába sorolunk – teljes joggal. Egyikük Anne Sophie-Pic, az első francia séfnő, aki 3 csillagot szerezett éttermének, a Maison Pic-nek. Másikuk pedig Dominique Crenn, aki tavaly az év legjobb séfnője lett, és San Franciscói Atelier Crenn étterme két Michelin csillaggal büszkélkedhet. (Exkluzív interjúnk ITT olvasható vele.) Augusztus huszadikán, amikor mi majd a kenyeret ünnepeljük, ők hárman közös vacsorát adnak a Geraniumban. (Mielőtt bárki kedvet kapna, talán nem meglepő a hír, hogy az eseményre már nincs hely. A részvételi díj fejenként 3600 dán korona, azaz kb. 140 ezer Ft.)
A fesztivál során egyébként számos másik kollaboráció is kibontakozik majd, ezekről hírt fogunk adni.
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram