Új, letisztult dizájnnal tért vissza a Baalbek étterem, immár a Belgrád rakparton. Ismerősen csenghet az étterem neve, hiszen nem új szereplő a hazai éttermi piacon: 2015-től több éven át sikerrel üzemelt a felújított Klotild Palotában, a Mellow Mood Hotels kötelékébe tartozó Buddha Bar Budapest Hotelben.
Az autentikus libanoni konyha maradt, és új szakácscsapat érkezett Budapestre az újranyitó Baalbekbe. A Libanonból Magyarországra költözött séf és szakácsai a levantei legjavát a vendégek számára.
Az új étterem a korábbinál lényegesen több ülőhelyet és privát termet is kínál. A kedvező lokáció és az impozáns belső azonban nem minden: a világhíres keleti vendégszeretet legalább annyit hozzáad az élményhez, mint az ideális körülmények. A keleti vendéglátást azonban nem csak a figyelmes szerviz biztosítja, de a mezzék, a kis tálakban érkező fogások hideg és meleg kínálata is.
A konyha élére Nizar Al Sayegh séf- ötcsillagos luxushotelek és a bejrúti Babel konyhája után-egyenesen Libanonból érkezett csapatával, de az étlap kidolgozása már hónapokkal ezelőtt, még Bejrútban megkezdődött két libanoni társával, Ismaellel és Ahmeddel.
Az igazi keleti vendégszeretet tapasztalhatjuk meg Mostafa Osman vezetése mellett az étteremben, aki a régi Baalbeket is irányította. Minden a komfortot szolgálja: az apró figyelmességek, üdvözlőitalok, a beszélgetések kezdeményezése, az ételek és italok ajánlása. Itt valóban fontosnak tartják a folyamatos kapcsolatteremtést a vendégekkel.
A menü kialakításakor fontos szempont volt, hogy olyan ételek és úgy kerüljenek a tányérra, mint ahogyan azok megjelennének akár Bejrút egyik felkapott éttermében is. A séf pedig elkötelezett amellett, hogy ugyanazt az íz és élményt nyújtsa, amivel Libanonban is találkozhatnánk.
A fogásoknál figyeltek arra, hogy a libanoni konyhára egyébként is jellemző népszerű zöldség és gyümölcs alapanyagok kerüljenek előtérbe. A különböző meleg és hideg mezze kínálatban azonban mindenki találhat számára megfelelő falatokat. A választékon keresztül végül összeér az, hogy a libanoni étkezési kultúrának is sajátossága megosztani egymással az ételt.
A legfontosabb tényező, ami megkülönbözteti a Baalbeket a többi hazai libanoni étteremtől, az a teljes autentikusságra törekvő ételek és a korszerű elkészítés párosítása. A szakácsok pontosan ismerik a libanoni fogások fortélyait, azonban a családi receptek és az intenzív ízek itt modern tálalással, valamint a legújabb konyhatechnológiával társulnak.
A Baalbek az egzotikus étkezési élmény mellett shishabár is, valamint a közel-keleti hideg és meleg italok széles választékával várja a vendégeket.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.