Hirdetés
Hirdetés

„Örömmel tölt el, hogy ilyen nyitottak a magyarok" – Interjú Tiago Sabarigóval – Dining Guide top 10

SZERZŐ: DiningGuide
2021. augusztus 4.
Elégedett vagy a Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban elért helyezéseddel? Tiago Sabarigo: Igen. Különösen ezután az igazán nehéz év után, így még nagyobb örömmel töltött el. Azt jelzi, hogy jó úton járunk, és a kemény munka és a következetesség meghozza az eredményt. A Costes Downtownból való távozásodkor azt mondtad, azaz az álmod, hogy saját éttermed legyen. […]
Hirdetés

Elégedett vagy a Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban elért helyezéseddel?

Tiago Sabarigo: Igen. Különösen ezután az igazán nehéz év után, így még nagyobb örömmel töltött el. Azt jelzi, hogy jó úton járunk, és a kemény munka és a következetesség meghozza az eredményt.

A Costes Downtownból való távozásodkor azt mondtad, azaz az álmod, hogy saját éttermed legyen. A 2020-2021-es év után nem bántad meg nem?

Nem bánom. Egyébként sem könnyű saját vállalkozást nyitni. A 2020-2021-es év csak még nehezebbé tette, és sokkal több kihívást jelentett, ezt mindenki átélhette a szakmából. Ha valakinek étterme van, felelősséggel tartozik kollégái életéért is. Ez volt a legnehezebb az egészben. Megpróbálni menteni őket is, amennyire csak lehetséges egy nagyon bonyolult szituációban.

A Costes Downtownban te hosszú éveken át egy Michelin-csillagos étterem séfjeként voltál aposztrofálva. Hogyan viszonyulsz ma ehhez az eredményhez? Ambicionálod a csillagot?

Nem vagyok megszállottja a Michelin-csillagnak. Nagyon feszült környezetet teremthet a csapatnak és nekem egyaránt a csillag megléte. Én inkább főzök, hogy kiemelkedő eredményre tegyek szert. Kiváló minőségű ételekkel és kiszolgálással, jókedvű csapattal és egészséges munkahelyi környezettel, így a vendégek visszatérnek hozzánk. Így tudom kifejezni a napi működésünk lényegét. Ha a Michelin Guide ítészei úgy gondolják, hogy megérdemlünk egy csillagot, természetesen örülni fogunk neki. Igyekszik úgy tekinteni rá, hogy most szerették, amit csináltunk, és tartsuk fent a jó munkát és jó hangulatot. Nem akarunk belekerülni abba, ami sokakra jellemző, hogy idegesnek és stresszesnek kell lenni a Michelin-csillag megtartásához.

Portugália nem jelent világkonyhát Magyarországon. Hogyan fogadják a vendégeitek?

Örömmel látjuk, hogy a magyar vendégek nyitottak a portugál ételekre. Magyarországon is sokan szeretik Portugáliát, és különösen most, hogy nem tudtak utazni, sok visszajelzést kaptunk arról, hogy úgy érezték, mintha az ételeinken és borainkon keresztül utaztak volna vissza Portugáliába. Nagyon szeretik az magyar-portugál koncepciót, sokszor előfordul, hogy egy pár kikér egy magyar és egy portugál menüt, hogy megosszák egymással és megkóstolhassák mindkettőt. Közben egyre közelebb kerülnek Portugáliához és a mi történeteinkhez. Hangulat és barátságos légkör egy olyan helyen, ahol beszélgetünk is a vendégeinkkel, és az ízek mellett megmutatjuk, hogy mit jelent az otthonom számomra. Örömmel tölt el, hogy ilyen nyitottak a magyarok.

Fotó: Essência Restaurant

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram