Omakase étterem japán és new yorki hatásokkal – East Village-ben nyitott meg a Bar Miller, a Rosella sushi étterem kistestvére

2024. február 20.
A neves new york-i design studió, a Polonsky & Friends kézjegyét viseli magán a Bar Mille. A fa furnérral borított falak dominanciáját színes, madártollra emlékeztető festmények és zöldes pultok törik meg. A város legújabb omakase étterme mindössze nyolc férőhelyes, intim és stílusos vacsorára invitál.

A szintén East Village-ben található Rosella nevű sushi étteremtől csupán pár épület blokkra található a Bar Miller. Korábban a Rosella belső teréért is a Polonsky & Friends csapata felelt, a Bar Miller tulajdonosai pedig a két étterem egységességének hangsúlyozása miatt ismét őket kérték fel, hogy megalkossák az étterem arculatát. Bár az étterem menüje több sushi fogást is felvonultat, nem kizárólag a japán kultúrából merít, ezért a tervezők ügyeltek arra, hogy a design ne tévessze meg a látogatókat a túlzott keleti elemek használatával. 

A Bar Miller pultja avocatus kőből készült

“A célunk az volt, hogy a design központjában helyi alapanyagok álljanak, és hogy az összhatáson érzékelhessük némi japán inspirációt, anélkül, hogy túlzásba esnénk.

Az étterem csapata nem japán származású, illetve az ételek sem konkrétan autentikus japán ételek, hanem inspirálódnak az ottani gasztronómiából” – mondta a stúdió alapítója, Anna Polonsky. 

A nyolc ülőhely az étterem középpontjában lévő nyitott konyha körül található

A nyolc ülőhely az étterem középpontjában lévő nyitott konyha körül található. Az impozáns bárpult egy ritka kvarcit féléből, az avocatusból készült, mélykék-zöld színei különleges, bőrbevonat szerű hatást keltenek.

Az egyedi tervezésű, mennyezetről lógó lámpákat a madridi designer, Pablo Bolumar készítette, formájuk egy elegáns gyöngysorra emlékeztet. A falakat borító bordás furnér paneleket fehér tölgy keretezi, ami jól illik az étterem csiszolt parkettájához. A vendégek mögötti falrészen három színes panel őrzi Hollie M. Kelley munkáját: a keleti rozella papagájféle az étterem ikonikus figurája.

Az előkészítőt színben is leválasztották az étkező részlegről

A gesztenyebarna és bordó színekben játszó konyhapult és előkészítő részleg vizuálisan is leválik a zöldes-kék étkező tértől.  Finomhangolt részletek jellemzik ezt a teret is: a fa tároló polcok és a hosszúkás, tányértartó panelek esztétikája túlmutat a praktikusságon. 

A mosdót halszálka mintában lehelyezett zöld csempe borítja

A bárszékeket a nicaraguai Maderas Collective tervezte,  a kárpitozást a queens-i Ecua készítette, a kerámia vázák pedig a new york-i Fefostudio munkáját dicsérik. A mosdót halszálka mintában lehelyezett zöld csempe borítja, míg a világítást a Claure Dufournier által tervezett könnyű, kézzel festett rizspapírból készült lámpa adja.

Forrás: dezeen.com

Fotó: Nicole Franzen

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram