Hirdetés
Hirdetés

Olaszosan a Római-parton: Nyit a Digó Pizza Terazza!

SZERZŐ: DiningGuide
2019. április 23.
Pazar hírünk van a hirtelensült nápolyi pizzakorongok szerelmeseinek: a Digó pizzás fiúk új egységet nyitnak a Duna-parton, idény jelleggel. A Fellini Kultúrbisztrón innen és a hekkárusokon túl kell majd keresnünk a digókat, a nyitó hétvége pedig már a nyakunkon van.
Hirdetés

Digó Pizza egy ideig izgalmas pop-up üzemmódban működött, felbukkantak a belvárosban, okoztak sorbanállást a Gourmet Fesztválon. 2017 decemberében viszont megállapodtak, azóta áldozhatunk a nápolyi pizza okozta örömöknek az Erzsébet téri Gödörnél. A klasszikus ízesítések mellett minden hónapban kínálnak egy extra kompozíciót is, most éppen a friarielli nevű – ízében a spenótra emlékeztető – zöldséggel turbózott nápolyi szalámis pizzájuk az aktuális darab.

Friarielli, nápolyi szalámi, fior di latte mozzarella @Digó Facebook

A nagy hír pedig, hogy tavasztól egészen szeptember végéig fellelhetők lesznek a Római-parton is. E hét szombatra, április 27-e délre tervezik a nyitást, de ha nagyon szeszélyeskedik az idő, ez csúszhat néhány napot. Az elszánt követőknek érdemes követni a Facebook-eseményt (alább linkeltük).

A Digo Pizzáig nem kell majd sokat kifelé menni a városból, közel, a Kadosa utcai megálló magasságában kell keresnünk a "terrazzát". A vízparton, a szabad ég alatt pizzázhatunk majd (fedett rész is biztosított), és itt már italokkal is kiegészül a szolgáltatás: sör-, bor- és koktélkínálattal várnak. Az extra feltétekkel jelentkező "hónap pizzája" itt mindig más lesz, mint a pesti egységben, de a legnagyobb vonzerőnek az idilli fekvés és persze a hamisítatlan nápolyi pizza ígérkezik majd.

A tészta továbbra is hosszú kelesztésű, a kemence fatüzelésű és 480 fokon izzik. A pizzakorong 90 másodpercet kap, hogy felpúposodjon, az Olaszországból érkező alapanyagok pedig magukért beszélnek.

A nyitó hétvégén üdvözlő falatokkal (grissinivel vagy foccacciával) és akusztikus zenével várják a digók az olasz ízekre és életérzésre vágyókat.

Hirdetés

Digó Pizza Terrazza
Cím: III. Budapest, Római-part 31.
Tervezett nyitvatartás: csütörtök-péntek 16-22 óráig; szombat-vasárnap 12:22 óráig (időjásától függően április végétől szeptember végéig)
A nyitó hétvége Facebook-eseménye itt elérhetőRossz idő esetén csúszhat a nyitás!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram