Hirdetés

Már régóta rebesgetik, hogy Massimo Bottura az Egyesült Államokban nyit éttermet – de egy picit még húzza a közönséget… A legújabb hírek szerint valószínűleg Los Angeles, Beverly Hills lesz a helyszín, de Tokió is képben van.

Hirdetés

A World’s 50 Best Restaurants listáján idén is a világ legjobb éttermének megválasztott Osteria Francescana séf-tulajdonosa Amerikában nyit éttermet – szellőztette meg az Eater.

A rászorulóknak és hajléktalanoknak már világszerte több ingyenkonyhát nyitott, és teljes hálózatban gondolkodó szupersztár séf újabb étteremnyitásra készül. Folytatódik együttműködése a Gucci-házzal: miután Firenzében létrehozták a comfort foodokat csúcsra járató Gucci Osteriát, ennek mintájára nyitna új helyet Beverly Hillsben vagy Tokió legmenőbb részében, a luxusüzleteiről és szórakozóhelyeiről ismert Ginza negyedben.

Massimo Bottura Cézár saláta-verziója az Osteria Gucciban – valeriacabeza / Instagram

Bottura lelkes szavai a Guccival közös munkáról: “Amit az Osteria jelent a gasztronómiában, azt jelképezi a Gucci a divatban: játékosságot, a múltbéli elemek új gondolatokkal és friss esztétikummal való ötvözését, egy járatlan utat, a határok állandó feszegetését.”

A felesége egyébként amerikai születésű, már csak miatta is az amerikai nyitás jósolható.

Mi is beszélgettünk a Maestróval, amikor júniusban Budapesten járt. Olvasta már az interjúnkat?

 

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS