Magyar étteremnév ide vagy oda, a legfrissebb étlapot végigböngészve nem kimondottan magyaros ízekkel találkozunk. Wolfers ugyanis inkább kelet felől közelít európai kulináris gyökereihez, pontosabban a Közel-Kelet felől.
Az eredmény így egy olyan étlap lett, ahol remekül megfér egymás mellett a lángos, a káposzta, a tejföl, a tengeri sünös nokedli, a dukkah nevű egyiptomi fűszerkeverék, valamint a jemeni laposkenyér.
Emellett olyan őshonos ausztrál alapanyagok is szerepet kaptak, mint például az akácfamagból készült liszt, amiből palacsintát sütnek, valamint a közeli tengerek gyümölcsei, többek között tengeri sün és jakabkagyló helyt kap Wolfers étlapján.
A kezdeményezés korábban már felbukkant Sydney-ben, tavaly pedig Melbourne-t, és a fővárost, Canberrát is megjárta. Wolfers és társa, a borokért és koktélokért felelős Marc Dempsey egyelőre nem gondolkodnak állandó étteremben. A most júliusban startoló és október közepéig tartó pop-up lesz az eddigi leghosszabb közös projektjük. A fogások cserélődni fognak, így a korábbi közönségkedvenceknek, mint például a velős csontnak, a gefilte fish-nek, vagyis a tradicionális zsidó töltött halnak, valamint a mákos kalácsnak is jut majd hely a repertoárban.
Az Ételek pop-up étterem weboldala.
Forrásaink voltak.