Hirdetés
Hirdetés

Nemcsak villásreggeli a Villa Bagatelle-ben

SZERZŐ: DiningGuide
2016. október 5.
Két ember, két nézőpont, két megközelítés. Számtalan közösen eltöltött óra, sok-sok étteremben, itthon és külföldön, kifőzdében és háromcsillagos helyeken egyaránt. Ezernyi közös éttermi élmény, több év, évtized tapasztalata. Ezzel a múlttal vág neki két figura a városnak. Egy cél hajtja őket: minél jobb reggelizőhelyeket találni. Sorozatunkban Schiffer Miklós stílustanácsadó és Herczeg Zoltán, a Dining Guide […]
Hirdetés

Két ember, két nézőpont, két megközelítés. Számtalan közösen eltöltött óra, sok-sok étteremben, itthon és külföldön, kifőzdében és háromcsillagos helyeken egyaránt. Ezernyi közös éttermi élmény, több év, évtized tapasztalata. Ezzel a múlttal vág neki két figura a városnak. Egy cél hajtja őket: minél jobb reggelizőhelyeket találni.
Sorozatunkban Schiffer Miklós stílustanácsadó és Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója reggelizőhelyeket tesztelnek. Előbbi elsősorban a hely hangulatát, atmoszféráját és stílusát, utóbbi az ételek minőségét veszi górcső alá. Első útjuk a Dérynébe vezetett, majd a budai Émile kínálatában mélyedtek el. Most pedig – még mindig Budán – a Villa Bagatelle-ben töltötték a reggeli órákat.
Schiffer Miklós
Már a sokat emlegetett boldog békeidőkben is Budapest egyik legpatinásabb környéke volt a Kissvábhegy, ahol sok színész és híresség lakott. Manapság ez a főváros egyik legjobb lakónegyedének a „ bejárata” , innen indul az út felfelé a Szabadsághegyre. A környéken sajnos még ma is kevés a szóra érdemes és igazi minőséget kínáló hely. A Királyhágó térre néző, a Németvölgyi út és az Orbánhegyi út sarkán álló villát a német-magyar tulajdonos házaspár ízléssel és tisztelettel alakította át olyan hellyé, ahova jó beülni, amely a boutique hotelek üzenetét ötvözi a városi kávézók hangulatával. Pár év után a fehér villa része lett a környék életének, a helyiek, az üzletemberek és sok itt élő külföldi nagy kedvence ma már ez a jó stílusú kávézó. Az otthonos hangulatot árasztó, jó ízléssel kialakított villában kiadósat reggelizhetünk, délben könnyű menüből válogathatunk, illetve a napjainkban népszerű „dizájnolt” és nagyon ízletes sütemények közül is válogathatunk. Sokan azért szeretik ezt a helyet, mert visszaadja a negyed lényegét, a nyugalmat és csendes eleganciát. Már elég messze van a város központi részétől, de még elég közel is ahhoz. A kiszolgálás kedves és igyekvő, és ami ritka: érdeklődő is.
Az étlap biztosra megy, és közkedvelt ételeket sorol fel, mint például a különféle tojásvariációk, a virsli és a szendvicsek. Dicséretes, hogy a különféle reggeli variációk egész nap rendelhetőek, ezért nem kell rohannia annak, aki kényelmes, ráérős étkezésre vágyik. A könnyed francia reggelitől kezdve a nagyvilági pezsgős reggeliig bármilyen stílusban élvezhetjük a fogásokat. A Villa Bagatelle szerethető és minőségi hely, amely saját stílust teremtett.
Herczeg Zoltán
Francia reggeli
Croissant, vaj, lekvár, és frissen facsart narancslé vagy tea vagy kávé
A croissant nem a klasszikus hajtogatott, leveles-vajas tésztából készül, egy kicsit nehezebb annál, inkább kelt tésztás, de alapvetően jó ízű. A hozzá kínált vaj rendben van, a házi készítésű baracklekvár kimondottan finom. A narancslé frissen facsart és nem jéghideg.
img_7025
Kenyérkosár 1 személyre
Háromféle kenyérből, vajjal és választható feltétekkel
(kacsamájmousse – újhagymás tojáskrém – konfitált paradicsom – ementáli sajt – szalámi – Serrano sonka – padlizsánkrém – zöldségkrém)
 A kacsamájmousse-t, az újhagymás tojáskrémet és a padlizsánkrémet választottuk. A kenyerek ízeikben különbözőek, szerkezetüket tekintve nincs különbség köztük. Inkább kissé tömörebbek, a héjszerkezetük is inkább puha, mint roppanós. Egy kicsit hiányoltuk a klasszikus francia és olasz reggeli kenyérfélék lágyan levegős textúráját és vékony roppanós héját. A kacsamájmousse jó minőségű, íze “édesen” kacsamájas, a padlizsánkrém nagyon jól összeállított (semmi túlzó fűszer használat, vigyáztak a padlizsánra). A tojáskrém újhagymával pedig hozza a tőle elvártakat, itt sem rontották el a erőteljes ízesítésekkel.
img_7028
Roppanós bécsi virsli
A nagy klasszikust teljesen rendben találtuk. Itthon sajnos még mindig nagyon meglepődünk és örülünk, ha ilyen minőségűt kapunk, és kiegészítésként jó mustárt és az előzőekben megismert kenyeret kínálják.
img_7027
Megláttuk, megkívántuk és megkóstoltuk még a szomszéd asztalnál rendelt villásreggelit, ementáli sajtos Ardenner kenyérrel. Több darab ementáli sajtos toast érkezett, a szépen pirult, intenzív ízű kenyérrel jól passzol a kimondottan jó minőségű, édes tónusú ementáli sajt.
Az eszpresszó a ma nálunk egyre divatosabb gyümölcsös ízek és érzékeny savak keresőinek ad kiváló lehetőséget, hogy jó minőségűt fogyaszthasson kedvencéből.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram