Hirdetés
Hirdetés

„Nem tudtuk hogy mibe vágunk", de működik: új Pancs Bolt nyílik

2021. február 27.
A pandémia alatt is ügyesen fejlesztenek: megnyit a második Pancs bolt. Eközben vasárnaponként vár a Pancs Gasztroplacc termelői és ínyencpiac a Tűzoltó utcában, működik az online piactér, valamint üzemel a Tompa utcai Pancs bolt.
Hirdetés
„Nem tudtuk hogy mibe vágunk. Életünk egyik legjobb döntése volt, nagyon sok energiát és szeretetet kapunk tőletek"

fogalmaznak az Pancs Gasztroplacc vasárnapi őstermelői piac alapítói.

Az első Pancs boltot a pandémia kellős közepén, éppen 6 hónappal ezelőtt nyitotta meg Vajas Balázs és csapata. Ezt az üzletet Ferencváros egyik legkellemesebb (félig) sétálóutcájában, a Tompa utcában találjuk, nem messze a vasárnapi kis termelői piactól, a budapesti Paletta Bisztró közvetlen szomszédságában.

Hirdetés

Most, amikor jócskán megnőtt a kis delik száma, és az éttermek is számtalan olyan élelmiszertermékkel lépnek a vendégek (jelenleg: vásárlók) elé, szép teljesítmény a Pancs terjeszkedése. A jó kapcsolatok a termelőkkel persze adottak voltak a piac révén, de jó pár olyan névvel és termékkel találkozhatunk a boltban, amelyekkel a vasárnapi piacon nem.

Csöglei libasonkák (2016) / Fotó: Dining Guide
2016-os életkép a Pancs Gasztroplaccról
Szorgos Gazdáék a frontvonalban 2018-ból / Fotó: Pancs Gasztroplacc

Termelői ínyencségek a lehető legkevesebb csomagolással Újlipóciában

A Tompa utcai üzlet a low waste jegyében (a környezetterhelést és hulladéktermelést csökkentő módon) működik kimért árukkal, miközben a Gasztroplacc már 2019 óta működött műanyagmentesen. A XIII. kerületi új bolt ugyanezen a nyomvonalon haladva kínálja majd az őstermelői élelmiszereket, a lehető legkevesebb megalkuvással a csomagolást illetően. Sokszor használatos tárolókkal (üvegek) és szatyrokkal, és újrahasznosítható anyagok használatával (papírzacskó).

A kínálatuk folyamatosan frissül, a friss pékáruktól a kávén, teán és az olajokon át a kolbászokig, sajtokig, édességekig vagy épp a házi készítésű növényi tejekig az őstermelői finomságok széles spektrumát fedik le.

A Jászai tér legelején, a 4-es szám alatt kell keresnünk a hamarosan megnyíló üzletet. A dunai-budai panoráma garanált, ahogyan a remek szomszédság is. A Pozsonyi út, a Hollán Ernő utca és a teljes újlipótvárosi környék garantálja a haladó szellemű, ínyenc közönséget, boltokat és vendéglátóhelyeket.

Várható nyitás: április elején

A vasárnaponként megrendezett Pancs Gasztroplacc címe: 1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.
A ferencvárosi Pancs Bolt címe: 1094 Budapest, Tompa utca 26.
A hamarosan megnyíló újlipótvárosi Pancs Bolt címe: 1137 Budapest, Jászai Mari tér 4.

Az online Pancs piactér kiszállítási napjai: kedden és csütörtökön.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram