Nem mindennapi kinézetű levesüknek a nem gyenge japán ramen-mezőnyben is sikerült rövid idő alatt óriási ismertségre szert tennie.
A ramen valószínűtlenül kék színét a spirulina algában található fikocianin nevű pigmentnek köszönheti. Maga a spirulina alga mély, haragoszöld színű, de ez a kioldódó pigmentje kékre festi az ételeket, italokat.
Japánban, illetve a világ más részein is elterjedt természetes ételszínezékről van szó, de általában hipszter kávékhoz, üdítőkhöz, valamint kékkel megbolondított édességekhez – a kék mochitól a kék tortákon át a cukorkákig – szokták használni.
A Matcha Magazine beszámolója szerint a ramenező tulajdonosát a természet, pontosabban a Hawaii körüli tenger kékje ihlette meg. A séf a ramenhez áttetszően tiszta, csirkehúsból főtt alaplevet használ, így nem válik zavarossá a leves kékje.
Forrás.