Hirdetés
Hirdetés

Michelin Guide Hungary 2023 – Itt vannak a díjazottak!

2023. szeptember 14.
Nincs új Michelin-csillagos étterme Magyarországnak, egyedül a pécsi Morzsa az új szereplő a Bib Gourmand minősítések között - megjelent a Michelin Guide Magyarország 2023-as kiadása.
Hirdetés

Jó hír viszont, hogy minden étterem megtartotta a tavaly megszerzett csillagokat. A guide 2023-as kiadása összesen 75 éttermet ajánl: 28 éttermet Budapesten, 47-et pedig a fővároson kívül. A válogatásban 2 kétcsillagos, 7 egycsillagos, 7 Bib Gourmand étterem és 59 egyéb ajánlott hely szerepel - ebből 14 új belépő. A fenntarthatóság iránti elkötelezettségükért 5 éttermet Michelin Zöld Csillaggal is kitüntettek. Új szereplőként a pécsi Morzsa étterem Bib Gourmand minősítést, valamint a szigligeti Villa Kabala Zöld Csillagot kapott.

Fotó: facebook.com / Villa Kabala

Az Év Szervize - Fölföldi Péter és Terjék Petra (Villa Kabala Szigliget)

Az Év Sommelier-je - Rácz Imre (Spago by Wolfgang Puck),

Az Év Fiatal Séfje - Zaida Zincenco ( Zincenco Kitchen Budapest)

Idén 59 étterem szerepel a Michelin által ajánlott szekcióban, 14 hely először.

A Michelin által ajánlott éttermek: Bobajka (Tarcal), Botanica (Dánszentmiklós), Csopaki Resti by Laurel, FLAVA (Budapest), Fricska 2.0 (Budapest), GÓRÉ (Kisharsány), MoszkvaTéЯ Bisztró (Budapest), NOON (Balatonfüred), Piac 42 (Esztergom), SHO Étterem (Budapest), Solid (Budapest), Tati (Budapest), White Szalon (Budapest), Zincenco Kitchen (Budapest).

Fotó: facebook.com Zincenco Kitchen

A tavalyi év történelmi sikerei

Tavaly ősszel jelent meg a Michelin Guide Hungary első olyan kiadása, amelyben nem csak a főváros topéttermeit ajánlották, de az egész országot  vették górcső alá az  inspektorok.

November harmadikán egy ország örülhetett a jó híreknek, hiszen nem csak két kétcsillagos étteremmel gazdagodott a hazai paletta, de kiosztottak számos Bib Gourmand minősítést, Michelin-tányérral jelölt ajánlást, rengeteg különdíjat, és gazdára találtak az első Zöld Michelin-csillagok is.

A 2022-es díjátadó / Fotó: Szász Eszter / Dining Guide

Ezt a hazánkban először kiosztott különdíjat az iparág élvonalába tartozó éttermek közül azoknak ítélnek oda, akik sokat tesznek a fenntarthatóságért. Ezek az éttermek mind etikai, mind környezetvédelmi felelősséget vállalnak, és fenntartható termelőkkel és beszállítókkal dolgoznak együtt, hogy csökkentsék a hulladék, valamint a műanyag és más, nem újrahasznosítható anyagok felhasználását a konyhában. Ezek a vendéglátóhelyek olyan étkezési élményt kínálnak, mely ötvözi a kulináris kiválóságot a kiemelkedő környezetbaráti elkötelezettséggel, és inspirációt jelenthet mind a lelkes gasztronómiai rajongók, mind a vendéglátóipar egésze számára.

A tavalyi rendezvény ékes bizonyítéka a magyarországi gasztronómiai szcéna fejlődésének, hiszen mind Budapesten, mind pedig a fővároson kívül születtek fantasztikus eredmények, a budapesti Stand és a tatai Platán Gourmet pedig két Michelin-csillagnak is örülhettek.

A tavalyi év díjazottjairól itt írtunk részletesen.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram