Hirdetés
Hirdetés

Mi megkaptuk a kínait — Wang Mesternek minden jól áll, még a házhoz szállítás is

SZERZŐ: Pákozdi Nóra
2021. február 25.
a TOP100 rovat
támogatója
Legutóbb a Főzz a séffel! sorozatunkban tűnt fel Vang Csian, vagyis Wang Mester, a budapesti (minőségi) kínai éttermek egyik úttörője. Sokat köszönhetünk a mosolygós, jó kiállású séfnek és üzletembernek, aki már több fronton is megmutatta, hogy sokkal izgalmasabb és sokszínűbb annál a kínai konyha, mint amit a kétes minőségű büfék nyújtanak. A Gizella úti Wang Mester Kínai Konyhájából vittük haza az ebédünket.
Hirdetés

A '80-as, '90-es évek amerikai filmjeinek visszatérő jelenete, mikor a főhősök fehér alapon piros sárkányos papírdobozból falják a kínai gyorsat a kanapén, a New York-i Chinatownban vagy akár útközben is. A "szilárd Starbucks", ami bárhol, bármikor fogyasztható, maximum egy mikrohullámú sütő kell hozzá, hogy felmelegítsük. A kínai ételek gyakori egytálétel jellegük miatt bőven adaptálhatók elvitelre és kiszállításra is, ennek egyszerűen megvan a kultúrája, a múltja, nem nézünk rájuk furcsán, nem vagyunk bizalmatlanok.

Fotó: Wang Mester Konyhája

A kényszer szülte, hogy már az ajtónkig jöhetnek az ázsiai ízek, az összes minőségben: a színvonalas büfétől a bisztrós ételbáron át a klasszikus étteremig. Wang Mester a Gizella úti zászlóshajónak számító étterme, a pasaréti Mozium és a Biang Bisztrók kínálatát is ugyanúgy házhoz küldi. Éppen annyit módosítottak az étlapokon, hogy a kényesebb tételek (például a pekingi kacsa, tarisznyarák, fagylalt) nem kerülnek be a rendszerbe. Körültekintő lépés. Elmentünk Wanghoz, és egy papírzacskóban vittük haza a Gizella utcai étterem vendégeinek kedvenceit.

Ezt a papírzacskót csak azért emelnénk ki, mert olyan igényes kivitel, mintha egy Andrássy úti divatházban vásárolt selyemsálat rejtene — közben az ebédre (és vacsorára) valót rendezték el benne. Azt kértük, hogy egy olyan csomagot állítsanak össze nekünk, ami a legnagyobb közönségkedvenceket tartalmazza.

A rákkal-sertéssel töltött derelye

Például a rákkal és sertéshússal töltött, főtt és kicsit pirongatott derelyék (jiaozi), amelyek mindig jóleső előételek. Fűszeres-szezámos mártogatóssal kínálják, és a szállítás ellenére nem lett gumisabb vagy állottabb, abszolút tartotta a textúráját. Hiba lehet, amikor a batyuból harapás után kicsit visszaköszön a főzővíz, de Wangék tapasztalatának hála erről szó sem volt.

A ragacsos, dió méretű édes-savanyú oldalas falatkák ezúttal kicsit szárazabbnak bizonyultak, mint amit megszoktunk tőlük.

Derelyék

Egy nagy adag tojásos-zöldséges rizst kis tálkákba tálaltunk, ahogy azt az étteremben is szokás, így az ebéd alatt mindig jutott egy-egy falat belőle. A lótuszgyökeres gong bao csirkéhez elkelt a támogatás, mert a mogyoró, a csirke- és lótuszkockák között kisujjnyi csilipaprikák pihentek — pikáns tétel. A ropogós, különleges lótusz és a szecsuáni bors miatt lesz karakteres a fogás — sosem lehet megunni ezeket a csípős-citrusos aromákat.

Gong-bao csirke lótuszgyökérrel

A rizs mellett a Wang-féle húsos pirított házi tésztából is ettünk mellé — ez a vastagabb, búzalisztből frissen készülő tészta a Biang Bisztrókban is nagy favorit, jól terülnek rajta a szószok, laktató, egyszerűen jó a harapási élménye. Most sem csalódtunk benne.

Pirított házi tészta

Még sosem kóstoltuk náluk a fekete babbal és paprikával készített marhahúst, de jól állt az omlós marhának a zöldpaprika, szerethető kombináció, és szintén az a fajta fogás, aminek nem árt az idő múlása, akár másnap is újra lehet melegíteni, hasonlóan élvezhető marad.

Marhahús fekete babbal és paprikával

Egyszerűen szerencsés műfaj Wang Mester házias kínai konyhája, az egytálételek, fűszeres-omlós húsok persze forrón, gőzölögve, éppen a konyhából kijőve a 100%-osak, de erre most még várnunk kell. Külön öröm, hogy megbeszélés és kikalkulált szállítási díj alapján egész Budapest területére szállítanak!

Wang Mester kedvenc illatos-gombás csirkéjének receptjét itt találja:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram