Hirdetés
Hirdetés

Menyhárt Attila: A versenyen nincs idő hibázni - Már csak egy hét van hátra a World Chocolate Masters párizsi világdöntőjéig

SZERZŐ: Szász Eszter
2022. október 21.
Egy hét múlva kezdődik élete legnagyobb kihívása, így a hét minden napját a konyhán tölti Menyhárt Attila cukrászséf, folyamatos gyakorlással és az eszközök, alapanyagok, más elemek csomagolásával.
Hirdetés

Címlakép: Fotó: Kiss Norbert Ádám

A recepteket pontosan úgy készíti, mintha élesben, a versenyen lenne, ahol már nincs idő hibázni. Minden alapanyagot grammra pontosan kimér, és akár egy időmérő edzésen, a lehető leggyorsabban próbálja megvalósítani a desszerteket. A versenyen ugyanis minden pillanatnak jelentősége van, és arra is kell megoldást találnia, ha valami esetleg nem a tervei szerint alakul. A gyakorláskor használt alapanyagok és eszközök is ugyanolyanok, mint amiket a világversenyen használ majd. Semmit sem készíthet el előre – kivételt képeznek a csokoládéartisztika elemei, amiket az elmúlt hetekben már kidolgozott, így azokat már csak össze kell állítani a helyszínen. Ebben Domonkos Dávid cukrász, csokoládészobrász lesz a segítségére. 

Menyhárt Attila / Fotó: Kiss Norbert Ádám

Menyhárt Attiláért október 29-től izgulhatunk, ekkor kezdődik a verseny a párizsi Salon du Chocolat egyik pavilonjában. Arról is pontos forgatókönyv készült, hogy ki mikor kerül sorra, mikor kell ki- és bepakolnia és mikor állhat a sajtó rendelkezésére. 

A verseny három napig tart, 29-én a csokoládékirakatot és a megosztásra szánt snack desszertet mutatja majd be a cukrászséf, második napon a friss desszert és a bonbon következik, valamint egy kétperces prezentáció, amiben bemutatja a koncepcióját.

Menyhárt Attila / Fotó: Kiss Norbert Ádám

A harmadik napon legjobb 10 versenyző ezután az úgynevezett superfinalba kerül, ahol bemutatja a csokoládészobrot, valamint egy különleges kategóriában, a #TRANSFORM-ban is megméretteti magát, amikor egyféle desszertet három célcsoportra igazítva kell tálalnia. 

Menyhárt Attila célja a dobogó, de az eredménytől függetlenül óriási mérföldkő lesz számára ez a kihívás.

Nagyon sok ember tanácsai, segítsége és támogatása során jutott el idáig, amiért mindenképpen hálával tartozik. Bár rögös volt az út a végéig, bízik benne, hogy utólag visszatekintve úgy fogja érezni, megérte és büszke lehet az eredményre.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram