És ezt be is bizonyítja: kevert egy teljesen semleges ízű zselét, amihez ha hozzáadjuk a szintén őáltala előállított mesterséges illatokat, akkor a zselét kanalazva megkapjuk azt az ízélményt, mint az eredeti étel esetében. Például ha sajtillatot kever a zseléjéhez, akkor sajtnak érezzük a zselét. Vagy legalábbis sajtízűnek.
Akihiko Iyoda egyébként – és ez Japánban teljesen természetes – techmániás, de észrevette, hogy a Maker Faire kiállításokon, ahol minden lehetséges invenció és kitaláció felvonul, betöltetlen egy nagyon fontos terület: a gasztronómia. Crazy Kitchen projektjével és ételillatú parfümjeivel így most már ő is kiállító, és mondani sem kell, nagy sikere is van.
Mivel Akihikónak tökéletesen igaza van abban, hogy az ízlelésben minden érzékszerv részt vesz, ne felejtsük el, hogy a látvány is legalább olyan fontos, mint az illat. Így aztán a meghekkelt zselének nem jósolunk nagy jövőt – igaz, maga a feltaláló is azt mondta, hogy az egészet csak azért csinálja, mert „vicces”.
forrás: finedininglovers.com