Hirdetés
Hirdetés

Massimo Bottura ingyenkonyhája Londonba költözött

SZERZŐ: Lami Juli
2017. június 8.
Nemrég számoltunk be Bottura bronxi terveiről, és máris újra van miről beszélnünk. Hiszen Massimóból és a világ jobbá tételéből soha sem elég.
Hirdetés

Természetesen most sem arról van szó, hogy a világ egyik legjobb olasz séfje Michelin-babérokra szeretne törni Londonban. Törekvéseihez híven ugyanis ismét ingyenkonyhát nyitott, amelynek a rászorulók jóllakatásán kívül az is célja, hogy kidobásra szánt ételeket mentsen meg. A Refettorio Felix at St Cuthbert's különben egy kollaboráció Bottura nonprofit Food For Soul kezdeményezése, valamint a The Felix Project nevű jótékonysági program között, amely az ételek kidobálása ellen küzd.
Az egység pünkösd hétfőn nyitott, amikor is Bottura 50 kidobásra szánt alapanyagból egy háromfogásos ebédet rögtönzött, amelyet hatvan helyi rászorulóval osztott meg, számtalan önkéntes segítségével. Az ételt éttermi stílusban tálalták.
Londonban a Food Month keretein belül 50 világhírű séf fog önkénteskedni az ingyenkonyhán, többek között Alain Ducasse és Margot Henderson is.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram