Baraka

Budapest, Dorottya utca 6.
www.barakarestaurant.hu

André Bicalho

A tavalyi étteremkalauzban még új séfként aposztrofált André Bicalho gyorsan ráérzett a Baraka világára. A portugál-brazil származású szakács hűen képviseli a Baraka étteremre jellemző, teljes mértékben nemzetközi fúziós fine dining stílusát. Bicalho a franciás stílust erőteljes ázsiai behatásokkal ötvözi, és előszeretettel dolgozik tengeri halakkal, tenger gyümölcseivel és egzotikus alapanyagokkal. Az étteremre eddig is jellemző volt a tányérok (ételek) erős vizuális megjelenítése, de a séfváltás még ehhez is tudott újat tenni. A téli szezont például a történet mesélésnek szenteli, olyan elnevezésekkel, mint a ’Fehér kígyó – A szerelem ereje’, vagy ’Az arany Buddha története’ desszertek. A lírai elemek persze válogatott alapanyagokat takarnak, legyen az a fehér színű kókusz és joghurt, vagy az aranyló hatputtonyos Dobogó aszú. Az étterem kitűnő borlappal büszkélkedhet. A belvárosi Baraka Étterem a Váci utcához közeli lokáció miatt elsősorban a külföldi vendégeket vonzza be, pedig teljesítménye révén kiérdemelné a nagyobb hazai érdeklődést is.

Az étterembemutató szöveg a 2019-es Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauzból származik. Az idei könyv 2019. február 26-tól kapható országszerte a nagyobb újságárusoknál!

Az étel neve: Kacsamáj, spárga textúrák, matcha, kumquat

Összetevők: Roston sült kacsamáj, spárga hab, roston sült spárga, fagyott spárga mousse, spárga-spenótos szósz, matcha morzsa, kandírozott kumquat püré