Hirdetés
Hirdetés

Leállították a Barry Callebaut csokoládégyárát, és folyik az átvizsgálás

SZERZŐ: DiningGuide
2022. július 2.
A profi cukrászok egyik kedvenc márkája, a Callebaut belgiumi üzemét június végén kénytelen voltak leállítani. Míg folyik a kivizsgálás, a gyártó a legyártott termékek zárolását kezdeményezte.
Hirdetés

A Barry Callebaut a belgiumi Wieze-ben található gyárában szalmonellafertőzést fertőzést észleltek. A gyanú szerint a felelős nem a szalmonella esetében leggyakrabban felmerülő alapanyag, a tojás, hanem a gyártás során használt emulgeálószer, a lecitin. (Az emulgeálószereket az élelmiszerek egységes textúrájának elérésére használják az élelmiszeriparban.)


A Callebaut története a belgiumi Wieze-ben indult, majd később a francia Cacao Barry céggel egyesülve létrejötr a Barry Callebaut anyavállalat. A Callebaut mára saját állítása szerint a világ legnagyobb csokoládégyártója, és a legnépszerűbb csokoládémárka a csokoládémanufaktúrák és az édességipar képviselői körében.


A Barry Callebaut tájékoztatta az incidensről a belga élelmiszerügyi hatóságot (FAVV), és azonnal leállította az összes csokoládé-gyártósort. A június 25-e óta készült folyékony csokoládék érintettek a fertőzésben. „A Barry Callebaut most időt szán arra, hogy lefolytassa az okok gondos feltárását, a FAVV-t folyamatosan tájékoztatva ennek folyamatáról" – jelentette a vállalat.

Hirdetés

„Mivel a lecitint mindegyik csokoládé gyártásában használjuk, elővigyázatosságból minden gyártósor leállítását és az azóta legyártott termékek zárolását kezdeményeztük, amíg a kiváltó okok elemzését és a kockázatértékelést lefolytatjuk " - közölte a vállalat.

„Minden olyan vásárlónkat elérünk, aki az esetlegesen érintett termékekből kapott. Wieze-ben a csokoládégyártást a további értesítésünkig felfüggesztettük" - írja honlapján a Barry Callebaut.

 

Forrás

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram