Hirdetés
Hirdetés

Kihirdették a két legjobb magyar éttermet: A World Culinary Awards 2021-es eredményei!

2021. december 4.
Olyan csúcséttermek, mint a spanyol Disfrutar, a norvég Maaemo, a svéd Frantzén, a brit The Fat Duck, a szlovén Hiša Franko és a többi nemzet legjobb éttermei mellett két hazai kiválóság került ki magyar győztesként a World Culinary Awards díjkiosztón. Egy „hagyományos" és egy szállodai éttermet díjaztak a Föld minden kontinensén.
Hirdetés

A World Culinary Awards-ot két éve van jelen a piacon, de testvérrendezvénye, a World Travel Awards 1994-es alapítású, és világszerte ismert. Számos kategóriában emelik ki a legjobbakat a világutazók számára, több más mellett kiosztják a World Casino Awards, World Ski Awards és World Spa Awards díjakat is.

Az éttermeket értékelő World Culinary Awards keretein belül hat-hat jelöltet indítanak kategóriánként, és két kategóriában hirdetnek győztest. 2020-ban az eddigi első és egyetlen World Culinary Awards alkalmával a legjobb étteremként a Babelt, legjobb szállodai étteremként a Four Seasons Hotels kötelékébe tartozó, Gresham Palotában működő Kollázs Brasserie & Bart választották meg.

Hirdetés

A díjazás több szegmens értékeléseiből állnak össze. Bárki regisztrálhat ezen az aloldalon, ha szeretne részt venni a jövő évi szavazáson. A "civil" szavazók részvételének kitételei között szerepel a minimum 13 éves életkor, és hogy semmilyen hivatalos kötődésünk ne legyen az adott éttermet üzemeltető céghez vagy cégcsoporthoz, sem alkalmazottként, ügynökként vagy más képviselőként.

A vendéglátásban dolgozók külön regisztrálhatnak, a szavazatuk érvényességének feltétele, hogy megjelöljék saját céges e-mail címet használjanak, és nem szavazhatnak a saját cégükre, munkahelyükre.

A vendéglátás szektorban dolgozók szavazatainak súlya az összértékeléskor ötször annyit nyom a latba, mint a közönségszavazatoké.

Az idei magyar jelöltek voltak Legjobb étterem-kategóriában:

Babel
Borkonyha
Costes
Nobu
Olimpia
Stand

Győztes: Stand

Az idei hazai jelöltek voltak Legjobb szállodai étterem-kategóriában:

DSK Wine & Grill, Ritz-Carlton Budapest
ÉS Bisztró, Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Kollázs Brasserie & Bar, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest
Láng Bisztró, Hilton Budapest
Uncensored, Corinthia Budapest

Győztes: Uncensored, Corinthia Budapest

A legjobb magyar étteremnek a 2021-es Dining Guide Év Étterme Gálán immár egymás után harmadik alkalommal az Év Éttermeként megválasztott STAND lett a World Culinary Awards szerint is. A Szulló Szabina és Széll Tamás executive séfek irányítása alatt működő STAND 2019 óta Michelin-csillagos étterem.

A legjobb hotelétterem díját ebben az évben az Uncensored kapta. Az étterem a Corinthia Hotelben működő Marvin Gauci Étteremcsoport utcafrontos fő étterme, a Caviar&Bull rejtett terme, ahová egy titkos átjárón keresztül juthatunk át, és önálló helyszínként várja vendégeit. Egy vacsora az Uncensoredban valóban varázslatos élmény, Tivadar György séf fine dining menüsorát 3D-s vetítés és zene kíséri.

Gratulálunk minden jelöltnek és a nyerteseknek!

Az Uncensored-élményről elsőként írtunk megnyitásuk idején:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram