Ezen a napon ugyanis egy este erejéig elhozza tudását és ételeit a székesfehérvári 67 étterembe, ahol a vendégek nagyon különleges, teljesen egyedülálló, és minden bizonnyal kétcsillagos élményre számíthatnak.
Itt lesz Portinari embelematikus rizottója is, ami teljesen vegán: vaj helyett makadámia pürével sűrítik, főzővize pedig szicíliai lapos barackból készül. 45 főre 90 kg barack érkezik! A pesto alapja a tengeri zöldalma. A tésztaételhez sem "sima vizet" használ, hanem a paradicsomból készíti a tészta főzővizét. A desszert 12 kg kamillavirágból készül, a mester kamillát infuzionál a kezeletlen bivalytejbe. A mandulatejhez 40 kg mandulát használ fel, ebből lesz a fagylalt.
A kedd estére a főzést szombaton kezdi meg, egy olasz sous cheffel, és Volenter István, valamint a 67 konyhájának közreműködésével.
Menü:
– A konyha üdvözletei by La Peca + 67
Szepsy Furmint 2015
– Skót vad lazac, uborka, ponzu, wasabi by 67
Szepsy Furmint 2015
– Ruote pazze tészta, burrata, paradicsom, bazsalikom by La Peca
Szepsy Furmint Bányászó 2015
– Nyúl, sárgarépa, majonéz, by 67
Szepsy Szent Tamás Furmint 2013
– Bottarga rizottó, Saturnia barack, makadám dió, alga pesto by La Peca
Szepsy Furmint Hasznos 2013
– Fürj, kacsamáj, cékla, “1001 éjszaka” by 67
Olasz vörösbor, meglepetés olasz bor
– Angolna, guáva és tamarind by La Peca
Olasz vörös vörösbor, meglepetés olasz bor
– Csokoládé, levendula, meggy by 67
Szepsy Szamorodni 2012
– Kamilla, akácméz, mandula by La Peca
Szepsy Aszú 2008
Az egyedülálló alkalom részletei ITT olvashatók.