„Nem akarjuk belevetni magunkat a görög gasztronómiába, viszont a görög szigetek stílusa, azok a bárok, az az élet, az a hedonizmus rengeteg izgalmas, kiaknázatlan lehetőséget rejt, amire mi a Dérynében nagyon fogékonyak és kíváncsiak vagyunk” – magyarázta el Kovács Kristóf, a Déryné tulajdonosa a koncepciót.
A Greek Beach Sessions lelke, a Déryné görög séfje, Dimitris Petropoulos gondoskodik arról, hogy minden 100 százalékosan eredeti és őszinte legyen, és ehhez a tudáshoz a Déryné innovatív komfortkonyhája adja a biztos alapot.
Az égei-szigeteki bárok között szép számmal találunk komoly minőségi gasztronómiát képviselő helyeket, lüktető hangulattal, fantasztikusan érzékeny stílussal, kiváló szakemberek irányításával és ehhez igazított, magasra pozícionált árakkal. A tengerparti bárok gasztronómia stílusát a small plate koncepció határozza meg, amely irányzat elválaszthatatlan a mediterrán országok étkezési kultúrájától.
A kortárs gondolkodású szórakozóhelyek a greek beach bar gasztronómia irányzatát, kínálatát nem a klasszikus görög konyha határozza meg, a koncepció inkább a modern komfortételek és kultúrák találkozásaira, azok fúzióira helyezi a hangsúlyt. De az ízekben és a háttérben egyértelműen jelen van a görög karakter is.
A Déryné két este erejéig elhozza Budapestre ezt az életérzést, hangulatot. Az estekre a görög konyha jellegzetes alapanyagai természetesen egyenesen Görögországból érkeznek, és
„a szülőföldemről hozott összes tapasztalatomat beleteszem ebbe a menübe” – ígéri a görög séf.
„A görögök filozófiája, hogy az életük legszebb pillanatait étkezéssel kötik össze. Ha bárhova elutaznak nyaralni, az étkezés kiemelt helyen szerepel a programok között. Én is, ha elutazom, és megkérdezik, milyen volt a nyaralásom, az első dolog, amiről beszélek, hogy milyen új ételeket próbáltam ki. Aki most látogat el Görögországba, csodás ételeket kóstolhat. Akikkel találkozom, el vannak ájulva a görög ételektől és az atmoszférától” – meséli a séf, aki szerint a budapesti görög éttermek ma még nem hozzák ezt a nagyon éles, modernebb gondolkodású, érzékenyebb szemléletű, kifinomult konyhát, amelyek a világ pezsgőbb hangulatú városaiban, New York-ban, London-ban, vagy Berlinben már jelen vannak.
Street food csúcsminőségben tálalva
A 8 fogásos vacsora egyik eleme az a fúziós gyros, amely Wagyu hasaalja steakből, médium rare-re sütve készül, és a görög pékek által készített kovászos pitakenyérrel tálalják.
„A gyros a hamburgerhez hasonlóan egy street food, amit könnyű megenni és könnyű érteni, szinte már közhelyszerű. Pedig a burgert is lehet magas szintre emelni, ha az összes alapanyagot ki lehet magas minőségűre cserélni. Így tesszük mi is a gyrossal” – mondta Kovács Kristóf, aki szerint a népszerű sok esetben egyszerű, tradicionális ételeket, a nemzeti konyhák fúziójával még izgalmasabbá, egy teljesen új étellé lehet fejleszteni...
A világkonyhák egyesítését ígéri a vacsora másik étele a bárány taco. A fogás egy tenyérnyi méretű snack étel, két harapás, de a falatban 8 órán keresztül konfitált, rengeteg fűszerrel megbolondított báránylapocka-ragu íze koncentrálódik.
További információ az esemény Facebook oldalán található.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.