Hirdetés
Hirdetés

Két estére görög szigetté változik a Déryné az Égei szigetek hedonista beach klubjainak íz-emlékeivel

SZERZŐ: Szász Eszter
2022. október 14.
Az Égei-szigetek beachbárjainak nyári, tengerparti hangulatát hozza el magas minőségű komfortételeken keresztül a Déryné vacsoraestje október 19-én és 20-án. Ezúttal a gyros is Wagyu marhából készül.
Hirdetés

„Nem akarjuk belevetni magunkat a görög gasztronómiába, viszont a görög szigetek stílusa, azok a bárok, az az élet, az a hedonizmus rengeteg izgalmas, kiaknázatlan lehetőséget rejt, amire mi a Dérynében nagyon fogékonyak és kíváncsiak vagyunk” – magyarázta el Kovács Kristóf, a Déryné tulajdonosa a koncepciót. 

A Greek Beach Sessions lelke, a Déryné görög séfje, Dimitris Petropoulos gondoskodik arról, hogy minden 100 százalékosan eredeti és őszinte legyen, és ehhez a tudáshoz a Déryné innovatív komfortkonyhája adja a biztos alapot. 

Az égei-szigeteki bárok között szép számmal találunk komoly minőségi gasztronómiát képviselő helyeket, lüktető hangulattal, fantasztikusan érzékeny stílussal, kiváló szakemberek irányításával és ehhez igazított, magasra pozícionált árakkal. A tengerparti bárok gasztronómia stílusát a small plate koncepció határozza meg, amely irányzat elválaszthatatlan a mediterrán országok étkezési kultúrájától. 

A kortárs gondolkodású szórakozóhelyek a greek beach bar gasztronómia irányzatát, kínálatát nem a klasszikus görög konyha határozza meg, a koncepció inkább a modern komfortételek és kultúrák találkozásaira, azok fúzióira helyezi a hangsúlyt. De az ízekben és a háttérben egyértelműen jelen van a görög karakter is. 

A Déryné két este erejéig elhozza Budapestre ezt az életérzést, hangulatot. Az estekre a görög konyha jellegzetes alapanyagai természetesen egyenesen Görögországból érkeznek, és

„a szülőföldemről hozott összes tapasztalatomat beleteszem ebbe a menübe” – ígéri a görög séf. 

„A görögök filozófiája, hogy az életük legszebb pillanatait étkezéssel kötik össze. Ha bárhova elutaznak nyaralni, az étkezés kiemelt helyen szerepel a programok között. Én is, ha elutazom, és megkérdezik, milyen volt a nyaralásom, az első dolog, amiről beszélek, hogy milyen új ételeket próbáltam ki. Aki most látogat el Görögországba, csodás ételeket kóstolhat. Akikkel találkozom, el vannak ájulva a görög ételektől és az atmoszférától” – meséli a séf, aki szerint a budapesti görög éttermek ma még nem hozzák ezt a nagyon éles, modernebb gondolkodású, érzékenyebb szemléletű, kifinomult konyhát, amelyek a világ pezsgőbb hangulatú városaiban, New York-ban, London-ban, vagy Berlinben már jelen vannak.

Street food csúcsminőségben tálalva

A 8 fogásos vacsora egyik eleme az a fúziós gyros, amely Wagyu hasaalja steakből, médium rare-re sütve készül, és a görög pékek által készített kovászos pitakenyérrel tálalják. 

„A gyros a hamburgerhez hasonlóan egy street food, amit könnyű megenni és könnyű érteni, szinte már közhelyszerű. Pedig a burgert is lehet magas szintre emelni, ha az összes alapanyagot ki lehet magas minőségűre cserélni. Így tesszük mi is a gyrossal” – mondta Kovács Kristóf, aki szerint a népszerű sok esetben egyszerű, tradicionális ételeket, a nemzeti konyhák fúziójával még izgalmasabbá, egy teljesen új étellé lehet fejleszteni...

Wagyu gyros

A világkonyhák egyesítését ígéri a vacsora másik étele a bárány taco. A fogás egy tenyérnyi méretű snack étel, két harapás, de a falatban 8 órán keresztül konfitált, rengeteg fűszerrel megbolondított báránylapocka-ragu íze koncentrálódik. 

További információ az esemény Facebook oldalán található.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram