Hirdetés
Hirdetés

3 napos munkahét, 3 csillag: az oslói Maaemo étterem modellje

SZERZŐ: DiningGuide
2017. november 3.
A világ egyik legjobb séfje szerint élete legjobb döntése volt, hogy háromcsillagos éttermében háromra csökkentette a heti munkanapok számát.
Hirdetés

Esben Holmboe Bang a három Michelin-csillagos, Oslóban található Maaemo képviselőjeként az Írországban megrendezett Food on the Edge szimpóziumon állt elő a farbával.
A világhírű norvég étteremben a személyzet jelenleg 40-50 órát dolgozik hetente, amit három napra osztanak el (köztünk szólva 50 óra három napra leosztva sem lehet sétagalopp). A folyamat úgy indult, hogy először négyre csökkentette a munkanapok számát, és saját bevallása szerint azonnal észrevette a különbséget.

"Az emberek boldogabbak, energikusabbak és lelkesebbek voltak."

Úgyhogy tovább akart menni. "A séfek úgy dolgoznak ezen a három napon, mint a Duracell nyuszik" – mondja Bang. – Döbbenet, hogy folyton a fenntarthatóságról beszélünk, magunkról viszont megfeledkezünk... arról szinte sosem szólunk, magunk számára mennyire teremtünk fenntartható környezetet." 
Nemrég Dominique Crennről cikkeztünk a témában, ő az 5/8-as modellt választotta.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram